Algemeen

4 egels uit winteropvang uitgezet in het Belevingsbos Noordscheschut

Noordscheschut – Vrijdagavond zijn er 4 egels uitgezet in het Belevingsbos Noordscheschut, ze zijn uitgezet in de bloemenstrook en dichtbij de volkstuinen want daar zijn veel slakken te vinden, wat de egels heerlijk vinden.
Egelopvang in Hollandscheveld ( ’t Egelhuus) vangen alle egels op. Maar als ze geen medische zorg meer nodig hebben maar te licht zijn om uit gezet te worden om de winter in te gaan, dan mogen de egels bij Roel Tichelaar blijven tot het voorjaar. Als ze dan goed aan gewicht zijn mogen ze uitgezet worden.
Omdat het dit voorjaar lang koud en nat was bleven ze langer in de winteropvang, want in de natuur was nog te weinig voedsel voor hen. Maar ze moesten nu echt de vrije natuur in want ze werden eigenlijk een beetje te zwaar.
3 egels wogen 1200 gram of meer en 1 egel 973 gram. De kinderen mochten kattenvoer rondstrooien wat de egels heerlijk vinden. Zo hebben ze voor de nacht al wat voedsel in de buurt. Maar het was eigenlijk nog een beetje te vroeg voor ze en ze kropen dan ook weer lekker tussen het stro om verder te slapen. Rond de schemer zullen ze wel op pad gaan en hun plekje vinden in het rondom het bos.
Foto’s ontvangen van ouders, bedankt.
Je kan donateur worden van het ’t Egelhuus. Om de egels in deze regio te kunnen blijven helpen, hebben zij uw hulp hard nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen