De Koele meren des doods met Hoogeveens talent

Hoogeveen – Het meeslepende en tijdloze verhaal, naar de Nederlandse literaire klassieker van Frederik van Eeden, komt op vrijdag 2 november naar De Tamboer. De rollen worden vertolkt door Hanne Arendzen, Willem Voogd, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt en de Hoogeveense Marliz van Til.

TONEELSTUK VAN DE KOELE MEREN DES DOODS MET HOOGEVEENSE ACTRICE

Het stuk is geregisseerd door Ger Thijs. Hij werd onlangs nog geridderd voor zijn indrukwekkende reeks toneelbewerkingen en –regies. Hij kwam eerder al met het prachtige Eline Vere naar Hoogeveen, waarin ook Hanne Arendzen speelde. Over deze hoofdrolspeelster en haar vertolking in dit prachtige toneelstuk zijn alleen maar lovende recensies te vinden.

“Arendzen schakelt in deze roerende werdegang onvoorstelbaar knap van verliefd meisje naar vernielde vrouw en terug. (…) Zo geeft Arendzen zeer overtuigend gestalte aan een gevangen vrouw; gevangen tussen beheersing en begeerte, gevangen in haar eigen romantische meisjesfantasie. (…) Haar verwachtingsvolle blikken, haar verdrietige glimlach, ze ­boren in je ziel. Van de koele meren des doods is een keurige, integere, tikje brave voorstelling met een warm kloppend hart. En dat hart is Hanne Arendzen.” – Herien Wensink

Het verhaal

De jonge, intelligente vrouw, Hedwig Marga de Fontayne, is op zoek naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie wil? In de hoop op innerlijke rust, zoekt ze naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

©foto: Piek horizontaal web

Kaarten zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.