De Caberetpoel, Bordje cultuur, Jan Smit en meer in De Tamboer

Vier keer leuk! met de Cabaretpoel 

Hoogeveen – Vrijdag 12 oktober om 20.15 uur spelen in De Cabaretpoel vier aanstormende cabarettalenten in Theater De Tamboer. De Cabaretpoel is een nieuw initiatief, waarbij jonge cabaretiers de kans krijgen om zich aan het publiek te presenteren. Het publiek kan kennis maken met de nieuwe generatie en ziet misschien wel de Youp, Jochem, Lenette, Tineke of Ronald van de toekomst. In elk geval belooft De Cabaretpoel vier keer iets nieuws! Op de afwisselende cabaretavond spelen Kitty Goemaat, Chris Verlaan, Sanneke van der Meulen en Duo Bonusmateriaal.

Kitty Goemaat
Kitty Goemaat won het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Onder het motto “Lang leve de Positiviteit!” zingt ze positieve liedjes die ze begeleidt op ukelele en gitaar. Met haar energie en spontaniteit legt ze gemakkelijk contact met de zaal. Kitty is op weg naar haar geluk. Maar ze kan wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste balans.

Chris Verlaan

Chris Verlaan won de juryprijs op het Schager Cabaret Festival in 2015. Chris weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren… Maar met gitaar en twintig man publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen.

Sanneke van der Meulen
Sanneke van der Meulen won de juryprijs Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017. Sanneke is al op jonge leeftijd verliefd op muziek en cabaret. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. In haar voorstelling “Angstzweet” gaat zij de strijd aan met al haar angsten. Met deze voorstelling studeerde ze in 2016 af aan de Koningstheateracademie.

Duo Bonusmateriaal
Duo Bonusmateriaal won de publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2017. In een vlot tempo wisselen Roy Hoogervorst en Anna Charnock de hilarische, herkenbare muizenissen van het dagelijkse leven elkaar af. In slechts 30 minuten passeert er geraffineerd slapstickcabaret, waarvan men na afloopt denkt: Hou op met me.

Kaarten en meer informatie via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

muziekavond met syb van der ploeg in de tamboer

 Hoogeveen – Vrijdagavond 12 oktober staat in De Tamboer in het teken van nummers die veel hebben losgemaakt in de wereld én de verhalen achter die songs. In The Story Tellers zingen Syb van der Ploeg, Dilana Smith (USA), Maarten Peeters, l’dia on bass, Lydia van der Meer en Hubert Heeringa begeleid door een liveband de muziek van vele singer-songwriters.

 Sommige teksten zijn politiek getint, andere puur en uit het leven gegrepen. Zo passeren onder andere teksten en muziek van wereldberoemde singer-songwriters als Leonard Cohen, Elvis Costello, Paul Weller, Eric Clapton, Bonnie Raitt, Bruce Springsteen, Don McLean, Neil Young, Sting, Don Henley, Crosby, Stills & Nash, Simon & Garfunkel, Lennon & McCartney, Joni Mitchell en Stevie Nicks. Maar ook protestzangers als Bob Dylan, Boudewijn de Groot en Janis Joplin ontbreken niet. Zelfs de nieuwe generatie komt aan bod, met bijvoorbeeld Ed Sheeran. Een prachtige voorstelling door de makers van Motel Westcoast en Best of Britain, met intieme muziek, prachtige verhalen en sfeervolle beelden.


Kaarten zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Met sterren overladen Driving Miss Daisy naar De Tamboer. 

Anne Wil Blankers in topvorm

 Hoogeveen – Het iconische toneelstuk Driving Miss Daisy wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd en is op zaterdag 13 oktober om 20.15 uur te zien in De Tamboer. Het is een hartverwarmend verhaal over een bijzondere vriendschap, gesitueerd in de zuidelijke staten van Amerika. De grande dame van het Nederlandse toneel Anne Wil Blankers vertolkt de rol van Miss Daisy, Edwin Jonkers speelt haar chauffeur en Iwan Walhain tekent voor Boolie Werthan. Driving Miss Daisy ging vorige week in première en wordt lovend ontvangen door publiek en pers.

Zaanstad, 12-09-2018. Beeld uit de voorstelling “Driving Miss Daisey” met Anne Wil Blankers ,Edwin Jonker en Iwan Walhain. Regie Agaath Witteman. (c) Leo van Velzen

Bestel hier uw kaarten voor Driving Miss Daisy

Het Grote Kanjer Talenten Gala

Kanjers in de hoofdrol! 

Hoogeveen – Zondag 14 oktober komt er in De Tamboer een droom uit voor de kanjers van Brownies&downieS Hoogeveen: ze mogen optreden op een echt podium met echt publiek. Het belooft een onvergetelijke dag. Alles vindt plaats onder begeleiding van bekende en onbekende gastartiesten. De acts zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury, maar stiekem is iedereen een winnaar. Het is een zinderende middag vol met verrassende acts en een hoog entertainment niveau. Een leuke middag voor jong en oud, met of zonder beperking! En dit allemaal gegoten in het thema: gala. De opbrengst van dit GALA gaat naar het goede doel!

Kaarten zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Bordje Cultuur met het Noord Nederlands Orkest 

Genieten van klassieke muziek en een heerlijke lunch in De Tamboer

 Hoogeveen – Het Hestia Sextet van het Noord Nederlands Orkest speelt zondagmiddag 14 oktober om 14.00 uur een kamermuziekconcert met werken van Dvorak, Brahms en Tsjaikovski. Het strijksextet bestaat uit Marlene Hemmer en Lianne van den Berg op viool, Kristins Stets en Ulrike Adam op altviool en Kate Harris en Isabel Vaz op cello. De voorstelling kan ook worden bezocht in combinatie met een Bordje Cultuur-arrangement. Voor aanvang van het concert geniet het publiek dan van een lekkere lunch. 

 Dvořák

Dvořák (1841-1904) wordt met Smetana en Janáček tot de grootste componisten van Bohemen gerekend. Hij was de oudste van 9 kinderen en kreeg viool, piano en orgelles. Hij studeerde aan de Praagse orgelschool maar kon geen baan krijgen als organist. Hij speelde daarom als altviolist in een orkest en bekwaamde zich als autodidact in het componeren, het begin van wat 14 strijkkwartetten zouden worden. Hij raakte bevriend met Brahms, dit is te herkennen in zijn Slavische dansen. Hij onderbrak zijn docentschap aan het Praagsconservatorium om directeur te worden van het conservatorium in New York. Daar schreef hij zijn beroemd geworden 9e symfonie en zijn strijkkwartet L’American.

 

Bordje Cultuur

De Bibliotheek organiseert iedere tweede zondagmiddag van de maanden september t/m maart een culturele activiteit met een lunch en drankje. In oktober vindt het Bordje Cultuur plaats in De Tamboer, bij het NNO Kamermuziekconcert. De lunch wordt vanaf 13.00 uur geserveerd.

 Meer informatie en kaarten via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Nieuwe theatertour Jan Smit

 Met Andere Woorden in De Tamboer

 Hoogeveen – Jan Smit brengt dinsdag 16 oktober om 20.15 uur liedjes van zijn nieuwe album en gelijknamige tour Met Andere Woorden ten gehore in Theater De Tamboer. Na een periode van bijna vijf jaar keert hij terug in de theaters. Na het grote Duitse succes met KLUBBB3, de Elfstedentour, de Arena-concerten met De Toppers en zijn televisie-avonturen, keert Jan terug naar de basis. Intiem en gewoon vertrouwd. Op zijn recent verschenen album staan 12 nieuwe liedjes, geschreven door bekende Nederlandse componisten.

Met Andere Woorden

Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan 12 gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam. Sanne Hans is één van de componisten en toevallig ook de enige vrouw die meeschreef aan dit project. Ook o.a Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken voor dit project.

 

Waar Jan Smit altijd zijn eigen liedjes schrijft stelt hij zich bij dit album kwetsbaar op. Dat brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. “Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik 12 liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste… Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden?” Aldus Jan Smit. “Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe”. Jan belooft een bijzondere avond die fans dus niet mogen missen!

 

Voor het concert zijn alleen nog balkonplaatsen beschikbaar via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

 Headerfoto: Kim Stellingwerf