Amusement

Bijzondere fietsroutes in Beleefweek

In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober vindt voor de tweede keer de BELEEFweek plaats in de Drents-Friese grensstreek. Samen met de recreatieondernemers bieden de natuurorganisaties je een warm welkom. Bijzonder dit jaar: er zijn vier nieuwe fietsroutes ontwikkeld. Tijdens dit weekend, op vrijdag en zondag, staan gidsen langs de route met hun verhalen over de streek! Welke route kies jij?

Wat is er mooier dan op plekken te komen waar je anders niet komt? En verhalen te horen die je anders nooit leert kennen? Vanaf zes verschillende startpunten in het gebied kun je verschillende routes nemen. Op de BELEEFpunten van elke route staan gidsen die je meenemen in de historie, de natuur en de landschappen.

Route 1 – Reis door de tijd (42 km)

Een eeuwenoud landschap trekt tijdens deze route aan je voor – bij, duizenden jaren geleden leefden hier al mensen die hun sporen hebben achtergelaten.

 

Route 2 – Typisch Drents esdorpenlandschap (39 km)

In de Middeleeuwen werd het karakteristieke esdorpenlandschap gevormd. De sfeer van voorbije eeuwen is hier nog steeds nog te proeven.

 

Route 3 – Het oude landschap (21 km)

De oudst zichtbare sporen van bewoning dateren uit de IJzertijd. Sindsdien is het gebied altijd bewoond geweest en gebruikt. Dit alles is nog goed zichtbaar in het landschap.

 

Route 4 – Van zand tot veenkoloniën (42/33 km)

Laat je verrassen door de verscheidenheid en de historie van deze omgeving. Hier beleef je nog de harde werkelijkheid van het woest en ledige landschap van duizenden jaren geleden.

 

Startpunten en boekje

Bij zes verschillende gastheren starten de routes. Op vrijdag 30 september of zondag 2 oktober tussen 10 en half twaalf ben je bij hen zeer welkom voor koffie/thee en consumptie en het routeboekje. Dit kost € 6 per persoon. Je kunt opstappen bij de volgende startpunten:

 

  • Hotel de Stobbe, Ruinen (route 1 en 2)
  • RCN de Noordster, Dwingeloo (route 1 en 2)
  • Camping Diever, Diever (route 2 en 3)
  • Camping Hoeve aan de weg, Oude Willem (route 3)
  • Grenzeloos Slapen Eten Beleven, Doldersum (route 3)
  • Brasserie IJgenweis – Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha (route 4)

 

De BELEEFweek is een initiatief van IVN Natuureducatie en een prettige samenwerking met haar partners in de Drents-Friese Grensstreek: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Drents Landschap, IVN Westerveld, de provincie Drenthe en de gastheren van het landschap. Het volledige programma vind je op de website: provincie.drenthe.nl/regionaallandschap/beleefweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen