Zomerprogramma voor de jeugd in Hoogeveen met meer dan 900 deelnemers

Hoogeveen – Weken lang thuisonderwijs, niet naar vrienden toe, geen sport, veel afgelaste vakanties en bij alles rekeninghouden met de coronamaatregelen. Zes weken lang zomervakantie leek voor veel kinderen en jongeren uit te monden op verveling en weinig sociale contacten. Vlak voor de zomer werd daarom nog snel een programma opgezet voor de Hoogeveense jeugd gevuld met plezier, leren en ontmoeten.

Een werkgroep bestaande uit Sportief Hoogeveen, cultuurcoaches, jongerenwerk en Scala organiseerde meer dan 50 activiteiten in drie weken tijd. Dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe en de Augeo Foundation en met hulp van sportverenigingen, IVN, de bibliotheek, Scala en Sportcafé de Twee Gezusters konden kinderen op veel plekken in Hoogeveen aan de slag.

In 5 wijken en in Hollandscheveld waren er elke week instuiven, waar kinderen konden dansen met Top Fit en Olympia, konden trainen met Sidokwan en genieten van grote zeepbellen van de bibliotheek. De sportfunctionarissen hadden daarnaast spelmateriaal, fruit en drinken mee, maar gingen ook geregeld in gesprek met kinderen. Wat vind je van de afgelopen maanden? Lukt het een beetje op school en thuis? Wat doe je in de vakantie?

Op verschillende locaties waren er daarnaast nog meer activiteiten. Bij Scala konden kinderen en jongeren onder andere leren muziek maken, breakdancen en graffiti spuiten. Bij IVN waren er elke week meerdere natuuractiviteiten. De Panna Summerschools werden georganiseerd door een sportfunctionaris en jongerenwerker. Bij het Sportcafé was er onder meer Expeditie Robinson, Archery Attack, Bubbelvoetbal en een beautyavond, allemaal inclusief zelfgemaakte hapjes en drankjes.

Door inzet van veel mensen hebben we kunnen genieten van veel lachende kinderen. Vooral de activiteiten voor (en door) jongeren werden erg positief ontvangen. Een volgende zomervakantie doen we graag zonder Corona, maar het zomerprogramma smaakt naar meer! foto: sportief Hoogeveen