Woonconcept doet inspectie met een drone

Hoogeveen: Woningcorporatie Woonconcept heeft op dinsdag 22 oktober de gevels en daken van woningen in de Zeeheldenbuurt onderzocht met een drone. De allereerste keer dat Woonconcept op zo’n manier onderzoek deed. Dronepiloot Bert Vosslamber vindt het een uitkomst: “Bewoners hoeven er niet voor thuis te blijven en wij krijgen een goed beeld van de kwaliteit van de woning”.

Primeur voor Hoogeveense Zeeheldenbuurt

De inzet van een drone levert iedereen voordeel op
“Ons doel is dat alle bewoners trots zijn op hun thuis en dat begint bij een goede woning. Het is dus belangrijk om te zorgen dat we op tijd het onderhoud doen. Door een drone te gebruiken voor onderzoek naar de woning, hebben we in korte tijd een goede indruk van de kwaliteit van de gevels en daken van een aantal straten. Het scheelt ons veel tijd en de bewoner hoeft er niet voor thuis te blijven, win-win”, legt Marien Schouls, programmamanager technisch onderhoud bij Woonconcept, uit.

Nieuwsgierige bewoners namen een kijkje
Zo’n drone zie je niet elke dag vliegen in de wijk. Bewoners waren vooraf geïnformeerd door Woonconcept. “Dat moet ook”, vertelt Bert, “vanwege de privacy, maar ook omdat het er best indrukwekkend uit ziet. Je kunt best schrikken als je opeens zo’n drone boven je woning of door je tuin ziet vliegen. Niet iedereen mag zomaar met een drone boven een huis vliegen, daar zijn strenge regels voor”. Een aantal belangstellende bewoners kwam naar Bert en zijn collega’s toe om eens te kijken hoe zo’n drone er uit ziet en hoe het werkt.