Woensdag 14 november Wereld Diabetes Dag in het Klooster

Hoogeveen – Op woensdag 14 november is het Wereld Diabetes dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht gegeven aan diabetes. In Hoogeveen wordt in Het Klooster, Brinkstraat 5, een inloopmiddag georganiseerd. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom om geïnformeerd te worden over allerlei facetten rond diabetes. Er zijn lezingen van diëtist E. de Rooij (13.45 uur), podotherapeut Y. Kruize en pedicure M. Stavast (14.15 uur) en huisarts dr. B. Dahler (15.30 uur). Om 15.00 uur start een workshop Bellicon. Bellicon staat voor een rustige manier van sporten wat een groot effect heeft op het lichaam. Ook zijn er diverse kraampjes en de eerste 50 bezoekers ontvangen een goodiebag.

Studenten Alfa-college organiseren informatieve bijeenkomst

De middag wordt georganiseerd door studenten van verschillende opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen. Mirjam de Jonge is studente Verpleegkunde, Martijn Gritter en Kerwin Kootstra volgen de opleiding International Business en Sharona Velema en Tessa de Olde zijn in opleiding voor Doktersassistent. Het Alfa-college laat studenten van verschillende opleidingen samenwerken in projecten en evenementen. Dit gebeurt immers ook in de dagelijkse beroepspraktijk.

“Het is een leuk project, waar wij als studenten prima onze kennis toe kunnen passen. Omdat wij studenten van verschillende opleidingen zijn, kunnen we elkaar ook goed aanvullen: de Business-opleiding gaat vooral over het organiseren en de verpleegkundigen en doktersassistenten kijken meer naar de zorg.” vertellen Tessa en Sharona. Ze vervolgen enthousiast: “Ook leer je om samen te werken met een instelling buiten school. Het organiseren van een middag vergt natuurlijk wel de enige voorbereiding, maar wij hopen er een zo leuk en informatief mogelijke middag van te maken.”

Op de foto: Studenten Sharona Velema en Tessa de Olde aan de slag voor Wereld Diabetes Dag