Wegen rond Hoogeveen muurvast vertragingen meer dan 2 uur: Update 16:00 uur

Hoogeveen – Voor wie vandaag de weg op moet: hou de verkeersinformatie goed in de gaten . Actievoerders verzamelen zich op verschillende plekken langs de snelweg om te protesteren. Bouwers en boeren (B & B’s)protesteren met de langzaamaanactie tegen het stikstofbeleid. Ook een laatste gesprek dinsdagavond met het ministerie gaf niet het gewenste resultaat voor de de actievoerende partijen. 

Door de protestactie beginnen verschillende wegen in Drenthe vol te lopen. Op de A28 en de A37 staan inmiddels op verschillende plekken files.

Update 08.30 uur. Tussen knooppunt Lankhorst en Knooppunt Hoogeveen is de vertraging meer dan een uur. Tussen Dwingeloo en Hoogeveen vertraging bijna 2 uur.

Update: 10:00 uur: De actievoerende B & B’s zijn volgens de laatste bericht van plan om een langzaamaanactie te houden met een rondje op de A28 richting Beilen en de A37 richting Nieuwlande. Op een gegeven moment zullen zij stoppen op de rijkswegen voor een barbecue. Daarbij zullen hamburgers worden uitgedeeld aan de gedupeerde bestuurders. De file’s en vertragingen fluctueren op verschillende plaatsen en zijn voorlopig nog niet voorbij. Ook de binnenwegen lopen bij tijd en wijle vast door het vele aanbod van verkeer waarbij situaties en verkeerslichteninstallaties niet op zijn berekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 16:00 uur: Nog altijd gaan de acties van de B & B’s door. Op dit moment is het Knooppunt Hoogeveen weer aan de beurt. Rijstroken zijn versperd en op de achterkleppen van vrachtwagens wordt, als op een terrasje, naar het verkeer gekeken dat via de vluchtstrook een mogelijkheid ziet om langs de blokkade te komen.

Video Knooppunt Hoogeveen rond de klok van 12 uur.

Video: Chantal Vos rond half negen op Knooppunt Hoogeveen.