Moordverdachte wisselt weer van advocaat

Hoogeveen: De 47-jarige Hala E. een ex-inwoonster van Hoogeveen, heeft wederom gebroken met haar advocaat. Zij is weer terug bij de advocaat uit Assen die haar in eerste instantie bijstond. Er zou een vertrouwensbreuk zijn ontstaan met haar huidige raadsman uit Amsterdam.
E. wordt door het openbaar ministerie verdacht van moord op Marcel Hoogerbrugge. Ook tijdens haar detentie in Engeland, waarin zij werd geplaatst in afwachting van uitlevering aan Nederland, brak ze daar met haar advocaat.
Door de wisseling van advocaten heeft het politieverhoor van de in Soedan geboren vrouw, nog niet plaatsgevonden. De vrouw, die tot nu toe op advies van haar advocaat, had gezwegen is nu bereid om te praten. Zij ontkent de moord op de Hoogevener.

Aanstaande donderdag staat een nieuwe pro-formazitting op de lijst. Haar nieuwe advocaat heeft al laten weten om aanvullend forensisch onderzoek te zullen vragen. Daarnaast wil hij vragen stellen vanwege, in zijn opzicht, tegenstrijdige verklaringen van een aantal getuigen.

Zie ook dossier: Marcel Hoogerbrugge