Foto: Pixabay
Algemeen

VVD Hoogeveen dringt aan op actieve benadering van verenigingen voor kosteloze openbare laadpalen

Hoogeveen – In Hoogeveen hebben verenigingen zonder eigen parkeergelegenheid de mogelijkheid om kosteloos openbare laadpalen aan te vragen. De gemeente Hoogeveen heeft deze regeling ingesteld en gaat ervan uit dat wanneer de wens er bij verenigingen is zij de gemeente goed kunnen vinden. Uit recent navraag van de VVD Hoogeveen blijkt dat verenigingen niet altijd op de hoogte zijn van deze mogelijkheid.

 

In dit kader heeft de partij onder andere navraag gedaan bij enkele lokale verenigingen, waaronder VV De Weide, RC De Weide en SV Pesse. Het verbaast VVD Hoogeveen dat deze verenigingen niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid om kosteloos openbare laadpalen aan te vragen. De VVD Hoogeveen heeft in de recente raadsavond gevraagd om meer duidelijkheid te verkrijgen over het bewustzijn van verenigingen over deze regeling. Fractievoorzitter Ronald Klok zei: “Het is zonde als er zulke aanvragen door verenigingen gedaan mogen worden maar hier geen gebruik van gemaakt wordt. Het is goed voor ons actief verenigingsleven in Hoogeveen en helpt de verdere verduurzaming van onze gemeente.”

 

Deze bevindingen hebben geleid tot een oproep in de raadsvergadering van 7 september 2023. De VVD Hoogeveen heeft hierbij aangedrongen op een actieve benadering van verenigingen door de gemeente Hoogeveen. De partij wil dat de gemeente proactief contact opneemt met verenigingen om te informeren naar hun interesse in het aanvragen van openbare laadpalen.

 

Deze stap is van belang om duurzame mobiliteit te bevorderen en verenigingen in Hoogeveen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun activiteiten. Door verenigingen actief te betrekken bij deze regeling, kunnen zij een waardevolle rol spelen in de overgang naar elektrisch rijden en een groenere toekomst voor onze gemeente mogelijk maken.

 

De VVD Hoogeveen hoopt dat de gemeente Hoogeveen een proactieve rol op zich gaat nemen om verenigingen te informeren over de mogelijkheid en dat verenigingen de kans krijgen om gebruik te maken van deze kosteloze mogelijkheid voor openbare laadpalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen