”Trainingen op maat” starten in het najaar

Hoogeveen – Dit najaar starten Cosis, De Trans, MEE en SWW met het gezamenlijk aanbieden van ‘trainingen op maat’ voor burgers in Hoogeveen, die zelfstandig wonen maar zich niet altijd helemaal zelf kunnen redden. De trainingen zijn gericht op het aanleren en oefenen van vaardigheden die de deelnemers in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken. Binnenkort starten vier verschillende trainingen op maat, namelijk een training over Facebook & WhatsApp, een assertiviteitstraining, een training Omgaan met geld en Vitamine Groen, Gewoon Doen!

De eerste training die gaat starten is de training ‘Facebook & WhatsApp’. Deze training is bedoeld voor mensen die veilig en goed gebruik willen kunnen maken van Facebook en WhatsApp. Sommige mensen vinden het lastig om te bepalen wat je nu wel of niet op Facebook plaatst en wat je nu wel of niet deelt via WhatsApp. Hierdoor ontstaan soms conflicten in het netwerk en of omgeving die vergaande en vervelende gevolgen kunnen hebben in het dagelijks leven.

Naast het sociale aspect van sociale media, wordt er ook veel nieuws verspreid. Voor sommige mensen is het lastig om te bepalen of dit echt nieuws is of nepnieuws. De training leert deelnemers om te gaan met de berichten die zij lezen en delen op Facebook.

Tot slot leren deelnemers bij de training hoe zij Facebook en WhatsApp veilig kunnen gebruiken. Welke mensen hebben toegang tot een Facebookpagina, hoe ga jij om met je eigen privacy en met die van anderen en moet je bijvoorbeeld altijd WhatsApp gebruiken? Soms kan een telefoontje of een persoonlijk gesprek veel beter zijn om met iemand contact te hebben.

Tijdens de training bespreken we verschillende problemen die je kunt tegenkomen wanneer je Facebook of WhatsApp gebruikt. Zo leren de deelnemers ook van elkaar. Daarnaast wordt klassikaal informatie gegeven en geoefend en is er veel ruimte om vragen te stellen.

Informatie
Voor meer informatie over deelname aan de training kunnen inwoners en verwijzers terecht bij de sociaal werkers maatschappelijke ondersteuning van het WMO-team van de gemeente Hoogeveen op het werkplein Dekkerplein 1. Inloop maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur en op donderdag tot 17.00 uur. Zij zijn bereikbaar via het klantcontactcentrum op tel 140528 of via e-mail [email protected]. Voor aanvang van de training is er een intake door de trainer om eventueel extra informatie te geven en te kunnen bepalen of het trainingsaanbod aansluit op de vraag.