Tinus Mulder & Lammie Snippe 60 jaar getrouwd

Hollandscheveld – Vandaag (16 mei) is het groot feest voor het echtpaar Tinus Mulder (89 jaar) en Lammie Snippe (86 jaar), want zij vieren hun diamanten 60-jarig huwelijksdag.
In 1951 leerden zij elkaar kennen aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. Na 6 jaar verkering trouwden zij op 16 mei 1958. Voor het echtpaar een bijzondere datum, omdat de ouders van de heer Mulder, en drie broers, eveneens op die datum zijn getrouwd volgens de toegezonden informatie van gemeente Hoogeveen.
Wat betreft werkzaamheden, Tinus was loodgieter, waarvan 30 jaar in het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen,  en Lammie deed als gezinshulp huishoudelijke werkzaamheden. Samen hebben ze vrijwilligerswerk voor de kerk gedaan en zich ingezet voor Israël door middel van verkoop van Israëlische producten op markten en van uit huis. In hun vrije tijd genoten ze van hun volkstuintje. Door gezondheidsredenen woont het echtpaar sinds 3 maanden in het zorgcentrum Beatrix. En dat is toevallig dezelfde straat als waar ze elkaar 66 jaar geleden leerden kennen.
Tinus Mulder (89 jaar) en Lammie Snippe (86 jaar) (Tekst en foto: Sieberen Voordewind)