Algemeen

Tina uit groep 8 van De Weidebloem in Hoogeveen winnaar bij Wiesneus

Afgelopen maart is tijdens het voorleesproject van streektaalorganisatie Huus van de Taol tijdschrift Wiesneus weer op basisscholen verspreid. Zo konden schoolkinderen in Drenthe zich vermaken met Drentstalige verhalen, gedichten, liedjes, puzzels en ook een kleurplaat. Uit de inzendingen van de kleurplaat en de oplossingen van de puzzels heeft de jury de winnaars gekozen.

De woordzoeker had als oplossing ‘Is streektaal praoten een kuunst’. De prijs voor de juiste oplossing gaat naar Meira Westerveen van basisschool De Eskampen in Peize.

De diagrampuzzel had als uitkomst ‘varfdeuze’. Dat wist Kaj Sok van de obs Commissaris Gaarlandt in Nijeveen ook.

Voor de kleurplaat waren drie prijzen te verdelen. Eva Gils van De Eshorst in Beilen, Hugo Pekelder van basisschool De Eshoek in Annen en Tina uit groep 8 van De Weidebloem in Hoogeveen hebben met hun kunsten een prijs gewonnen. Prijswinnaars krijgen via hun school bericht.

Digitaal is tijdschrift Wiesneus ook te vinden op www.wiesneus.nl, op deze website kan het hele jaar door Drents geleerd worden met het lesmateriaal dat daar beschikbaar is.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen