Algemeen

Teststraten en vaccinatiecentrum in Drenthe blijven open tijdens winterweer

Hoogeveen – De GGD’en bereiden zich op dit moment voor op de verwachte weersomstandigheden. De GGD adviseren iedereen de algemene aanwijzingen aan te houden en deze te volgen. Bij code rood betekent dit dat het niet veilig is om de weg op te gaan en sluiten wij onze locaties. Afspraken kunnen dan verplaatst worden naar een ander moment.

Extra voorbereidingen door GGD Drenthe
Is het geen code rood, dan kan het testen en vaccineren in Drenthe in principe doorgaan. De GGD nemen voor zondag onder andere de volgende maatregelen: 

  • De teststraten gaan een uur later open, dus om 10.00 uur in plaats van 9.00 uur.
    Medewerkers vertrekken wel extra vroeg naar de locaties, zodat die op tijd open kunnen. Ook worden zij op zo kort mogelijke reisafstand ingepland.
  • Bij het Drentse Test- en vaccinatiecentrum sluit ALLEEN het testgedeelte
    Er is ruim voldoende mogelijkheid om op één van onze andere locaties te komen testen, in Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen. Vaccinaties kunnen in principe gewoon doorgaan.
  • Er wordt een extra verwarmde wachtruimte gecreëerd, voor mensen die moeten wachten op  taxivervoer.

De brandweer helpt waar nodig
De brandweer staat paraat om waar dat nodig is te helpen: van het sneeuwvrij maken van het terrein tot het naar binnen begeleiden van mensen die gevaccineerd worden. En bent u slecht ter been, dan zijn er rolstoelen beschikbaar op de vaccinatielocatie.

Geen verspilling van vaccins verwacht
Er wordt zeer zorgvuldig in de gaten gehouden welk aantal we daadwerkelijk kunnen verwachten en wat dus nodig is. Aanleveringsschema’s van vaccins zullen vervolgens worden aangepast zodat al het vaccin gebruikt kan worden.

Het geeft niet als u wat later op uw afspraak komt
We roepen iedereen op om voorzichtig te rijden als u komt. Neem een begeleider mee naar uw vaccinatie als u het zelf niet aandurft de weg op te gaan en doe rustig aan. Kom niet te vroeg, dan hoeft u ook niet onnodig lang te wachten. En als u door het weer later bent dan de afgesproken tijd, is dat ook niet erg. Iedereen die een afspraak heeft wordt geholpen.

Afspraken die niet door kunnen gaan worden verzet
Als u uw afspraak liever wilt verzetten naar een later moment, kan dat. Bel hiervoor met hetzelfde nummer als waar u de afspraak mee maakte. Maakte u een testafspraak via coronatest.nl? Bel dan met het landelijke afsprakennummer 0800-1202.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen