Stakingen streekvervoer gaan verder

Hoogeveen – De stakingen in het streekvervoer gaan maandag weer verder. Dan zullen de acties wel buiten de spits plaatsvinden, meldt CNV Vakmensen vrijdag.

De bussen zullen alleen ’s ochtends tussen 6.00 en 10.00 uur en ’s middags tussen 15.00 en 19.00 uur rijden. Met deze mildere actievorm kunnen de buschauffeurs de staking toch doorzetten, zonder dat zij de reizigers al te veel duperen

De vakbonden FNV en CNV roepen hun leden op om tijdens de ochtend- en avondspits gewoon te rijden. Maar tussen 10.00 uur en 15.00 uur staan bussen in het hele land stil. Ook na 19.00 uur ’s avonds laten stakende chauffeurs hun bus geparkeerd staan.

Publieksvriendelijk
Volgens de bonden zijn dit ‘publieksvriendelijke acties’. “Ongelofelijk balen dat het zo moet, dit is het laatste dat chauffeurs willen. Maar er is geen keus. Er moet gewoon echt iets gebeuren aan de belachelijk hoge werkdruk in het streekvervoer”, zegt onderhandelaar van FNV Streekvervoer Paula Verhoef.Deze week werd er ook al drie dagen gestaakt, van woensdag tot en met vrijdag. De komende week zullen er in ieder geval tot en met woensdag acties gehouden worden.