RSG Wolfsbos ontvangt eerste EDU-Robot in Drenthe

Hoogeveen  – Vanochtend heeft RSG Wolfsbos de eerste EDU-Robot van Drenthe in ontvangst genomen. Een primeur waar de school trots op is. De robot moet nog in elkaar gezet worden maar er kon al even geoefend worden met Robbie, de demo-robot.

High Five
Twee leerlingen van RSG Wolfsbos en twee leerlingen van OBS Villa Kakelbont ontvingen de EDU-Robot uit handen van Bas de Nooijer van Innovatiecluster Drachten. De leerlingen vonden het geweldig, ze stelden interessante vragen, gingen aan de wandel met de robot, deden een high five en zelfs een dansje en rek-en-strek oefeningen waren geen enkel probleem voor de robot.

Techniekonderwijs
In Friesland hebben 415 basisscholen inmiddels een EDU-Robot ontvangen. Op deze manier willen de initiatiefnemers kinderen op een zo vroeg mogelijke leeftijd kennis laten maken met techniek. Dat moet in Drenthe ook kunnen, dacht Petra Hummel, coördinator Techniekonderwijs bij RSG Wolfsbos. RSG Wolfsbos is eveneens heel actief bezig met techniekonderwijs en daar past deze robot uitstekend bij. De bedoeling is dat de leerlingen niet alleen vaardigheden ontwikkelen op het gebied van techniek en programmeren maar dat ze ook ervaren hoe je kunt samenwerken en geduldig iets in elkaar kan zetten. Belangrijk is ook de doorlopende leerlijn van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Leerlingen uit groep 7 en 8 worden jaarlijks uitgenodigd door RSG Wolfsbos om technieklessen te volgen. Zodra leerlingen vanuit het basisonderwijs doorstromen naar RSG Wolfsbos, kunnen deze technieklessen worden voortgezet.