Algemeen

RSG Wolfsbos geeft startsein voor Makerspace Hoogeveen

Hoogeveen – Begin juli is het officiële startsein gegeven voor Makerspace Hoogeveen, een nieuwe buitenschoolse activiteit van RSG Wolfsbos waarbij leerlingen ‘leren door te maken’. Middels het initiatief wil de school de nieuwsgierigheid van leerlingen stimuleren en hen op een verantwoorde en oplossingsgerichte manier leren om nieuwe technologieën te gebruiken in een duurzame samenleving.

Creativiteit

Krijn Houwing, directeur onderwijs van RSG Wolfsbos, verrichtte de openingshandeling van Makerspace Hoogeveen door een lasercutter te activeren. Het resultaat, een prachtige sleutelhanger met het logo van Makerspace Hoogeveen! De leerlingen stonden enthousiast om de lasercutter heen, benieuwd of goed gaat. Bij een eerdere test, hebben ze nog wat aanpassingen gedaan. Inderdaad, leren door te maken! Petra Hummel, projectleider techniek van RSG Wolfsbos licht toe: “Het ontwikkelen van creativiteit is een belangrijk doel van het maakonderwijs. Leerlingen worden gezien als uitvinders die met behulp van moderne technologie leren ontwerpen en hun ideeën uitvoeren.”

Experimenteren
Makerspace Hoogeveen (maakonderwijs) is een initiatief van de drie Technisch Onderwijs Assistenten op de locatie Groene Driehoek. Sytze Beuving, Marius Booij en Gerhard Schuthof geven aan: “Binnen het maakonderwijs weet je lang niet altijd van tevoren wat je gaat maken. Dat maakt het ontzettend leuk, al werkend en experimenterend kom je op ideeën. Er wordt niet altijd gewerkt vanuit het creatief proces of een ontwerp, maar vaak door te ‘klooien’. Kunst, wetenschap en techniek worden daarbij gecombineerd, evenals een combinatie van fysieke en digitale technieken en materialen. Leren doe je niet alleen via methodes of een docent, je leert vooral ook door te doen en van elkaar.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen