Rouwen is hard werken

Hoogeveen – Bij verlies kan je denken aan het overlijden van een naaste, een verbroken relatie (scheiding), een andere woonomgeving (verhuizing), ontslag op je werk of je moet vanwege gezondheid afscheid nemen van vitale functies die voorheen prima functioneerden, etc. Verlies kan zo ingrijpend zijn dat het je leven op zijn kop zet. Door verlies kan het gevoel ontstaan dat niets meer hetzelfde is.

Rouwen is hard werken, het kost ongelofelijk veel energie en er bestaat geen standaard draaiboek voor. Aan het einde van een rouwproces voelen pijn en verdriet minder als je weer kan genieten zonder dat je je schuldig voelt

Deelnemers aan dit Vrijwilligerscollege maken kennis met de “verlieskast”. Ook wordt aandacht besteed aan “diffuus” verlies en krijgen deelnemers handvaten hoe ze een balans kunnen vinden tussen rouw en geluk. Twee factoren die we gedurende ons leven bij herhaling veelvuldig aan de lijve ervaren!
Greet in ’t Veld is rouwbegeleidster. Greet heeft opleidingen gevolgd op het gebied van rouwbegeleiding en ruime ervaring in het ondersteunen van (groepen) mensen met rouw.
Deze workshop zal op maandag 29 oktober worden gehouden tussen 14.00 – 16.00 uur  in Buurtcentrum Het Oor (Van Goghlaan 7).