Algemeen

Regionieuws Hoogeveen start door na stoppen regiohoogeveen.nl

Hoogeveen – Vanaf 1 mei aanstaande stopt regiohoogeveen.nl, na een besluit van het bestuur. Een aantal van zijn vrijwilligers gaan zelf door met een nieuwe website: Regionieuws Hoogeveen. De social media van regiohoogeveen.nl worden overgenomen door deze vrijwilligers, dus om het nieuws te blijven volgen via deze kanalen hoeft u niets te doen!

Regionieuws Hoogeveen is een kleine groep vrijwilligers die na het besluit van het bestuur om te stoppen met regiohoogeveen.nl, door gaat met een nieuwe website, een nieuwe naam en een licht vernieuwde opzet. Het doel van de nieuwe website blijft hetzelfde: het nieuws verslaan in de gemeente Hoogeveen. Helaas moet hierbij vermeldt worden dat Regionieuws Hoogeveen na de doorstart minder nieuws zal kunnen leveren, door een tekort aan vrijwilligers.

Verandering

Een nieuwe website betekend natuurlijk ook verandering. Reacties op de website zullen worden toegelaten door in te loggen op de website  of door aan te melden via Facebook. Deze reacties worden op de nieuwe website automatisch gefilterd op scheldwoorden en spamlinks, zodat op die manier hopelijk misbruik van deze mogelijkheid kan worden voorkomen. Inloggen na registratie is gecanceld. Dit in verband met de nieuwe privacywetgeving die per 25 mei ingaat, en alle regelgeving die hier aan vast zit.

Ook zal er op de website van Regionieuws Hoogeveen een “tip de redactie” knop te vinden zijn, waarmee u zelf nieuws kunt insturen of u ons kunt voorzien van goede ideeën om de website te verbeteren. Deze verbeterpunten kunnen dan worden meegenomen in de volgende vergadering. Daarnaast is Regionieuws Hoogeveen druk bezig met het maken van een interactieve evenementenkalender waar u zelf uw evenement kunt aanmelden. Voor u een mogelijkheid tot promotie en voor ons een mogelijkheid om wellicht foto’s en een verslag te kunnen maken. En door de recente samenwerking met Radio Hoogeveen, kunt u nu ook via Regionieuws Hoogeveen mee luisteren naar non-stop radio uit de regio.

Met deze veranderingen hoopt Regionieuws Hoogeveen op een meer lokaal nieuwsverslag gemaakt voor én door Hoogeveners! Zodat u niks hoeft te missen en zelf ook een steentje kunt bijdragen.

Social media

Regionieuws Hoogeveen zal ook via Facebook, Twitter en Linked In actief blijven. De eerste twee kanalen worden per 1 mei aanstaande overgenomen van regiohoogeveen.nl. Om het nieuws via deze kanalen te blijven volgen, hoeft u dus niks te doen wanneer u deze al volgt! Hierop zal als vanouds het nieuws geplaatst worden, dat ook op de nieuwe website te lezen is.

Op Linked In is een nieuwe bedrijfspagina gemaakt. Dit, omdat dit kanaal niet kan worden overgenomen. Dit kanaal zal voornamelijk worden gebruikt voor vrijwilligersvacatures en nieuws over Regionieuws Hoogeveen.

Youtube

Het videokanaal op YouTube dat onder de naam van regiohoogeveen.nl werd gebruikt, gaat verder als Persfotografie Hoogeveen, de oorspronkelijke eigenaar van het kanaal. Sinds het in gebruik nemen van het videokanaal op YouTube zijn er op dit moment 1269 video’s gepubliceerd. Het merendeel 112 incidenten. Alle video’s blijven vooralsnog online beschikbaar. Tot op heden zijn de video’s 2.234.156 bekeken en heeft het kanaal ruim 800 abonnees.

Om het voortbestaan van dit kanaal te garanderen zijn er echter minimaal 1.000 abonnees nodig, dit om kostendekkend te kunnen werken. Wilt u op de hoogte blijven en video’s kunnen bekijken van incidenten in de regio Hoogeveen neem dan een gratis abonnement op het kanaal.


Vrijwilligers gezocht!

Voor de nieuwe website van Regionieuws Hoogeveen zijn wij nog op zoek naar enthousiaste en gedreven vrijwilligers! Heb je affiniteit met nieuws uit de regio, fotografie, videografie of het schrijven van nieuwsberichten? Geef je dan op als fotograaf, videograaf en/of verslaggever en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons gedreven team!

Wat houdt het in?

Nieuwsgierig als je bent, heb je een neus voor leuk nieuws bij jou uit de buurt en bekijk je of er in de mail nieuwe persberichten zijn binnengekomen. Ingelogd op de website maak je een nieuw bericht aan en geeft aan de inzender door dat het bericht online staat. Het volgende mailtje staat een persbericht over een aankomend evenement. Leuk! Enthousiast plaats je ook het persbericht en stuur je terug dat het geplaatst is, maar dat je ook graag wilt komen voor een paar foto’s en een verslag van het evenement. Binnen no-time heb je een mailtje terug dat je langs mag komen en je enkel maar als pers hoeft te melden bij de kaartverkoop. Je werk begint bijna, dus je haast je nog even om de afzender te bedanken en tot vrijdag!

Het werk als hobbyjournalist is op alle fronten uitdagend, vernieuwend en nooit saai! De ene dag maak je persberichten, de andere dag sta je in het theater of ben je aanwezig bij een evenement. Je legt connecties en bent veel bezig met nieuws verzamelen uit de regio. Een leuke aanvulling op je CV.

Hoe meldt ik me aan?

Stuur een mail naar redactie@websitehoogeveen.nl en vertel ons wie je bent en wat jou aantrekt om ons team te versterken! Wie weet nodigen wij jou uit op een gesprek en mag je binnenkort aan het werk als fotograaf, videograaf en/of verslaggever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen