Gedachte achter 4 en 5 mei leeft onder leerlingen RSG Wolfsbos

Hoogeveen – Ieder jaar op 4 mei worden de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogsslachtoffers herdacht. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Om leerlingen bewust(er) te maken van de herdenkingen rond 4 en 5 mei, is er op 25 en 26 april jl.

in de 1ste en 2de klassen van locatie Harm Smeenge gewerkt aan Project V.
Vrede, Vrijheid en Veiligheid
Tijdens Project V zijn een aantal workshops georganiseerd met betrekking tot de thema’s Vrede, Vrijheid en Veiligheid. Zo vertellen gastsprekers van het Veteraneninstituut over hun persoonlijke ervaringen tijdens hun missies en krijgen de leerlingen gastlessen van schrijvers Martine Letterie en Özcan Akyol. In andere workshops, verzorgd door docenten, gaan de leerlingen zelf aan de slag.
Martine Letterie en Özcan Akyol
Schrijfster Martine Letterie schreef maar liefst 127 boeken en vertelt tijdens de gastles over het boek “Oorlog zonder vader”. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de vader van Martine die zijn vader verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aangrijpend. De leerlingen hebben zich goed voorbereid op de komst van de schrijvers en tijdens de gastlessen worden er veel vragen gesteld, Het indringende verhaal spreekt de leerlingen enorm aan. Ook de gastles van schrijver Özcan Akyol raakt de leerlingen. Een geslaagd project, de gedachte achter 4 en 5 mei is springlevend bij de leerlingen van RSG Wolfsbos.

Foto (Sytske Poppinga):
Onderdeel van Project V: een gastles van Martine Letterie, schrijfster van het boek “Oorlog zonder vader”.