Algemeen

Precies goed zoals je bent! het nieuwe boek van Miriam Bussemaker

Op vrijdag 19 april verschijnt het nieuwe boek Precies goed zoals je bent! van Miriam Bussemaker. Met dit verhaal laat het hondje Lieve samen met haar vriend Dex de jonge lezertjes zien dat vriendschap geen grenzen kent en dat we precies goed zijn zoals we zijn. De illustraties gemaakt van ecoline maken het verhaal compleet en kleurrijk. Dit prachtige prentenboek met een belangrijke boodschap voor kinderen wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.Wandel mee met Lieve, het bijzondere hondje met een warm hart. Samen met haar vriendje Dex gaat ze op avontuur in het betoverende bos. Onderweg ontmoeten ze allerlei dieren, elk met hun eigen nieuwsgierigheid en vooroordelen over wat ‘normaal’ is. Lieve is anders: haar oren zijn een tikkeltje kleiner, ze loopt een beetje langzamer en haar tongetje steekt soms speels uit. Maar het geheim dat ze met zich meedraagt, is iets buitengewoons, dat de andere dieren niet meteen begrijpen. Kunnen deze nieuwsgierige dieren Lieves geheim ontdekken?
Ontdek de kracht van vriendschap, acceptatie en begrip met prachtige ecoline illustraties.  

Over de auteur

Miriam Bussemaker is een creatieve kracht met een achtergrond in het onderwijs. Ze weet hoe verhalen het leven van kinderen kunnen verrijken. Ze heeft altijd een passie gehad voor schrijven en illustreren. Het kleurrijke verhaal van ‘Lieve en Dex’ vindt zijn oorsprong in de bijzondere en liefdevolle relatie die Miriam heeft met haar nichtje, een stralend kind met het syndroom van Down.
“We spelen allemaal een rol in het omarmen van diversiteit en het verspreiden van vriendelijkheid. Het is een verhaal geboren uit liefde en het heeft de kracht om harten te verwarmen en de wereld een stukje mooier en begripvoller te maken,” aldus Miriam.

Aankomende evenementen