Algemeen

Modder op de weg? Gas los!

Hoogeveen – De oogsttijd komt er weer aan. In deze periode is er extra veel landbouwverkeer  op de weg. Landbouwverkeer neemt op de weg veel ruimte in beslag en het kan er modder achterlaten. Die modder is met name bij nat weer gevaarlijk, omdat het gladheid veroorzaakt. Om die reden vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ook dit jaar aandacht  voor de verkeersveiligheid.

Als de (vaak brede) landbouwvoertuigen in de oogsttijd van het land komen nemen ze meestal modder mee de weg op. Bij regen kan dit voor gladheid zorgen. Het advies van het VVBD is dan ook: let goed op en pas je snelheid aan als er modder op de weg ligt. In september wil het VVBD dit advies bij weggebruikers onder de aandacht brengen door middel van radio- en tv-spotjes.

Modderkaart
De campagne richt zich ook op bestuurders van landbouwvoertuigen. Het VVBD wil hen met een speciale ‘Modderkaart’ wijzen op hun verantwoordelijkheid. Met deze kaart informeert het VVBD landbouwers over het schoonhouden van de wegen en het voorkomen van ongelukken. De kaart is tot stand gekomen door een samenwerking van LTO, Cumela, TerraNext en de politie. De ‘Modderkaart’ is hieronder te downloaden.

Modder op de weg? Gas los!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen