Mijlpaal voor bouw nieuwe operatiekamercomplex Bethesda

Hoogeveen – Met een beetje hulp van een ‘bobcat’ (een kleine graafmachine) duwde de Hoogeveense operatieassistent Claudia Stinne op 17 juli het laatste muurtje tussen het oude en het nieuwe bouwdeel van het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Bethesda om.

Hiermee vierden Treant Zorggroep en bouw- en installatiebedrijf Strukton Worksphere een zichtbare mijlpaal in de realisatie van het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Bethesda. In totaal worden er vier nieuwe operatiekamers met opdekruimtes gerealiseerd.

De huidige operatiekamers zijn verouderd. De nieuwe operatiekamers voldoen straks aan de eisen en wensen voor alle typen operaties. Ook worden ze ingericht met nieuwe apparatuur en technieken zodat Treant ook in de toekomst veilige patiëntenzorg in Hoogeveen kan blijven leveren. Ook de omliggende ruimtes – zoals de kantoren, koffieruimte en berging – worden gerenoveerd. De bouwkosten van de vernieuwbouw bedragen 5 miljoen euro.

De bouw gebeurt in fases. Hierdoor kan het bestaande operatiecomplex in gebruik blijven en kunnen operaties in ziekenhuislocatie Bethesda doorgaan. De laatste operatiekamer is naar verwachting medio 2019 klaar.

Twee operatiekamers worden gerealiseerd in een uitbreidingsbouw boven de afdeling Radiologie. De twee andere komen op de plek van de huidige operatiekamers. In het gerenoveerde complex komen aparte ruimtes waar de operaties worden voorbereid, zogeheten ‘opdekruimtes’. De nieuwe operatiekamers worden zo nog beter benut waardoor de vier nieuwe kamers de huidige vijf operatiekamers kunnen vervangen.

Foto: © André Weima Fotografie