Algemeen

Meimaand is huidkankermaand

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende soort van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van huidkanker. De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven. Reden genoeg voor Treant om de gehele maand mei voorlichting te geven over huidkanker en de bewustwording ervan te stimuleren.

Dit doet het dermatologieteam van Treant door op alle drie ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen een publiekslezing over huidkanker te organiseren. Op deze lezingen krijgen belangstellenden informatie over de risico’s van huidkanker en het belang van het goed beschermen van de huid. Ook leren de aanwezigen hoe zij hun eigen huid kunnen controleren. Het is ontzettend belangrijk om huidkanker tijdig te ontdekken, omdat zo de kans op genezing groter is.

Huidkankerdag
Ook doen alle ziekenhuislocaties weer mee met de landelijke Huidkankerdag, die dit jaar op 2 juni plaatsvindt. Voorgaande jaren laten zien dat deze dagen, waarop geïnteresseerden op afspraak hun huid kunnen laten controleren door een dermatoloog, al snel zijn volgeboekt. Dat is dit jaar wederom het geval. Wel zijn mensen van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom voor informatie over huidkanker, tips over preventie en voorlichting over zonbeschermende kleding. Indien belangstellenden twijfelen over een plekje op hun huid, kunnen zij zich ook altijd wenden tot hun eigen huisarts die, indien nodig, doorverwijst naar een dermatoloog.

Volgweek op Instagram
Om mensen een kijkje te geven in het werk van een physician assistant Dermatologie, is het mogelijk om op Instagram Esther Meijer te volgen. Zij neemt vanaf maandag 14 mei de volgers mee in haar leven als physician assistant en laat zien hoe een gemiddelde week er van haar uitziet. Esther is te volgen via www.instagram.com/treantzorggroep.

Publiekslezingen over huidkanker in mei
Donderdag 17 mei op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen van 18.30 – 20.00 uur

Aanmelden kan op www.treant.nl/publiekslezing.

Film huidkanker
Bekijk ook op onze website de film over huidkanker, waarin dermatoloog Gerda van der Wier uitleg geeft over huidkanker: www.treant.nl/publiekslezing.

Foto: Ewoud Rooks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen