Leerlingen Meander genieten van Nationaal Schoolontbijt

Deze week gaan in heel Nederland zo’n half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten op school. Met speciaal lesmateriaal leren ze alles over hun ontbijt. Ook de leerlingen van de RSG Wolfsbos, locatie Meander starten vandaag met een gezond ontbijt op school.

 

Leren over gezonde start van de dag

Cees de Vries, teamleider van de Meander, licht toe: “Door mee te doen aan het Nationaal Schoolontbijt willen we als school het plezier en belang van een gezond ontbijt onderstrepen. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen en laat leerlingen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. En het is natuurlijk vooral ook heel gezellig om samen te ontbijten.” De leerlingen kregen niet alleen een gezond ontbijt, in de afgelopen periode werd tijdens de lessen ook uitvoerig aandacht besteed aan een gezonde start van de dag middels allerlei lesmateriaal. Naast animatiefilmpjes gingen de leerlingen aan de slag met de ‘Ontbijtmeter’ waarmee ze hun ontbijtgedrag kunnen verbeteren en werden de Vijf Vuistregels van een ontbijt besproken.

 

Neem tijd voor je ontbijt!

Het thema van deze ontbijtweek is ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Want juist tijd is voor kinderen en ouders soms een drempel voor een gezond en gezellig ontbijt. Voordat de leerlingen van de Meander op school aan hun ontbijt konden beginnen, mochten ze eerst zelf de tafels feestelijk aankleden. De leerlingen hadden de grootste lol en als de tafels gedekt zijn is het smullen geblazen! Er is keuze uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Het gevarieerde ontbijtpakket is samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Met een goed gevulde maag, verlaten de leerlingen het lokaal om vol energie naar hun volgende les te gaan.

Foto (RSG Wolfsbos): Leerlingen van de Meander laten het gezonde schoolontbijt zich goed smaken.