Laatste kans om nog één keer een kijkje te nemen in ‘oude MTS’

Hoogeveen – Op vrijdag 28 september a.s. organiseert het Alfa-college een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers van de vroegere Middelbare Technische School aan de Voltastraat 33. De reünie wordt gehouden omdat nog dit jaar wordt begonnen met een grote verbouwing van het Alfa-college.

Oud-leerlingen en oud-medewerkers welkom op reünie Middelbare Technische School Hoogeveen

Na 50 jaar zal dan een deel van de karakteristieke ‘oude MTS’ definitief verdwijnen, die in 1968 op dit adres werd gevestigd. In 1997 verdween de naam Christelijke Middelbare Technische School van de gevel. De school ging toen op in het Alfa-college, het huidige regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. De school werd toen fors uitgebreid en de MTS was geschiedenis. De reünie is bedoeld voor wie in de periode 1968 – 1997 op de MTS heeft gezeten of er heeft gewerkt. Met het bekendmaken van de plannen voor de huidige verbouwing kwam het verzoek van oud-docenten Roel Stoter, Durk Klopstra en Hajé Rundervoort of zij nog eens een bezoek mochten brengen aan de school. Het Alfa-college reageerde positief en besloot daarop met hen een reünie voor te bereiden om ook hun oud-collega’s en oud-leerlingen die kans te geven. Inmiddels is ook Maria Peeters als oud medewerker secretariaat van de technische opleidingen bij de organisatie betrokken.

Aanmelden reünie
Belangstellenden kunnen zich tot 21 september aanmelden bij Hajé Rundervoort via [email protected], onder vermelding van opleiding en jaar van afstuderen. Ook voor meer informatie kan men hier terecht.
De regiodirecteur van het Alfa-college, Jan Berend van der Wijk, zal op 28 september de avond openen, waarna opleidingsmanager Techniek Klaas Berends iets zal vertellen over techniekonderwijs vroeger en nu. Daarna is het tijd om herinneringen op te halen en de lokalen van de ‘oude mts’ én de huidige vaklokalen techniek te bekijken. Docenten en studenten van de diverse techniekopleidingen geven de bezoekers hier uitleg over het huidige techniekonderwijs. Inloop is vanaf 18.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur.