Jonge kunstenaars in actie voor Oekraïne

Wekenlang sierde het grote schilderij “Visje, visje…” de foyer van Scala in CCM De Plataan. Nu het kunstwerk plaats moet maken voor een nieuwe expositie hebben de jonge kunstenaars besloten hun werk te veilen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.


“Visje, visje…” is een schilderij van maar liefst 1.50 x 2.40 m, gemaakt door de kinderen van Scala’s Kunstmakerij. Het werk was één van de pronkstukken van de expositie “Welkom in de dierentuin”, die in het gebouw van Scala te zien was.
Ook op jonge kinderen maakt de oorlog in Oekraïne een diepe indruk. De kunstmakers zetten hun machteloosheid om in daadkracht en besloten hun schilderij te veilen voor het goede doel.
“Eén van de kinderen komt uit Oekraïne, en heeft er familie wonen”, vertel docent Marjelle Barneveld. “Dat brengt het nog eens extra dichtbij. Ik ben heel trots op de kinderen voor dit mooie initiatief, en ik hoop dat we een mooi bedrag gaan ophalen!”
Het formaat van het schilderij maakt dat het misschien niet bij iedereen boven de bank past. “Maar misschien hebben mensen een grote wand of hal in huis, is het geschikt voor de entree van een appartementencomplex of ziekenhuis. Het kan ook prachtig in een school of bedrijfspand”, aldus Marjelle.
Bieden gaat gemakkelijk via de veilingpagina. Op de website van Scala staat meer informatie over hoe men dit kunstwerk in bezit kan krijgen. De kinderen kunnen niet wachten, net als hun docent. “Ik wilde dat ik het zelf aan de muur kon hangen”, besluit ze. “Die sprekende kleuren… Je wordt er vrolijk van!”

Meer informatie via ontdekscala.nl