Algemeen

Jans en Dientje Ossel vieren hun diamanten huwelijk.

Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar Ossel een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.

Met een warm onthaal werd de burgemeester verwelkomt door het bruidspaar samen met de kinderen en kleinkinderen, allemaal even spannend maar al gauw kwamen de mooie verhalen los onder het genot van een bakje koffie en of thee.

Jans en Dientje hebben elkaar ontmoet toen zij 17 jaar waren op een dansavond in Valthe!
Ze trouwden op vrijdag 13 September 1963 en hebben anderhalf jaar in de Oudestraat in Assen, achter de schoenmaker waar Jans werkte, gewoond.

Dientje werkte destijds in de zorg bij van Boeijenoord. Daarna verhuisden zij naar Hoogeveen en begonnen een eigen schoenmakerij en schoenverkoop (Ossel Voet- en Schoencentrum) aan De Nije Nering 10-12. Gedurende 40 jaar deed Jans de reparaties en Dientje de verkoop van schoenen.

In 2004 zijn ze gestopt en hebben ze het stokje overgedragen aan hun dochter en schoonzoon. Jans heeft nog een poos geholpen met de reparaties terwijl Dientje op de kleinkinderen paste.

Samen kregen zij 1 zoon en 2 dochters. En inmiddels hebben zij 9 kleinkinderen in de leeftijd van 5 tot en met 26 jaar.

Tot 1983 hebben ze boven de winkel gewoond en zijn toen verhuisd naar De Kievit, waar ze nu nog steeds samen genieten van hun pensioen en hun tuintje.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen