Ingebroken op E-mailaccount Samenwerkingsverband Noord-Nederland 

Regio – Op 31 oktober zijn twee medewerkers van Samenwerkingsverband Noord-Nederland slachtoffer geworden van een phishing e-mail. Het gaat hierbij om het e-mailaccount van een medewerker die zich bezig houdt met de verwerking van facturen. Criminelen hebben hierdoor mogelijk toegang gekregen tot persoonlijke (naam, (e-mail)adres, telefoonnummer) en financiële gegevens (o.a. BTW-nummer, bankrekeningnummer) van onze leveranciers. Het tweede e-mailaccount is van een medewerker van een subsidieteam. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat via dit account gegevens zijn verkregen.

Wat doet SNN eraan?

SSN neemt de aanval zeer serieus en hebben direct aanvullende maatregelen genomen. Relaties die van de criminelen een mail hebben ontvangen met daarin een link naar een valse website, zijn dezelfde dag persoonlijk geïnformeerd. Daarnaast gebruikt SSN hun  website, nieuwsbrief en social media om alle contacten te informeren om alert te zijn. Er is melding gedaan bij  de fraude bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte bij de politie hebben gedaan.

Wees goed voorbereid

Phishing is helaas een breed probleem waar veel bedrijven en organisaties mee te maken hebben. De valse e-mails zijn vaak bijna niet van echt te onderscheiden. Wees daarom altijd heel alert.

Twijfel je?

Twijfel je of je een verdacht bericht hebt ontvangen of heb je naar aanleiding van dit bericht vragen over mogelijk misbruik van je eigen gegevens? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar (050) 5224 900. Ben je getroffen door een hacker, informeer dan direct je eigen IT-afdeling of IT-dienstverlener.