Algemeen

Hoogeveen maakt zich op voor de 16de editie van de Cascaderun

Hoogeveen maakt zich op voor alweer de 16de editie van de Cascaderun. De voorbereidingen en de opbouw van het parcours zijn al duidelijk zichtbaar in het centrum en langs het parcours. Met alles op schema, is de organisatie er bijna klaar voor om aanstaande zondag duizenden deelnemers en tienduizenden toeschouwers te verwelkomen voor een sportieve en feestelijke dag. Ook de vele vrijwilligers staan weer klaar om er een prachtig en uniek evenement van te maken.

“Deze dag zou onmogelijk zijn zonder de inzet van onze honderden vrijwilligers,” zegt Michael Brinkhof, voorzitter van de Hoogeveense Cascaderun. “We zijn ongelooflijk blij met hun harde werk en inzet. Met duizenden lopers, tienduizenden toeschouwers en goede weersvoorspellingen belooft het weer een fantastische dag vol festiviteiten.”

Programma

Het evenement begint om 10.00 uur met de jongste deelnemers aan de Unicef-Loop. De kinderen lopen in groepen met leeftijdsgenoten tot 12.00 uur voor het goede doel. De GigaG-Cascaderun start om 13.00 uur, gevolgd door de 10 mijl lopers om 13.32 uur en de 5 mijl lopers om 14.00 uur. Het volledige programma en starttijden zijn te vinden op deze pagina.

Vernieuwde starttijd 10 mijl

Dit jaar heeft de Cascaderun een belangrijke wijziging in de starttijd van de 10 mijl. Op basis van reacties van deelnemers en grondige analyses door een fervent hardloper en data-analist, start deze afstand drie minuten eerder. Deze aanpassing zorgt voor een vloeiender verloop van de race waarbij de twee afstanden in Erflanden elkaar minder overlappen. Hierdoor neemt het aantal inhaalmomenten aanzienlijk af, wat uiteindelijk zorgt voor een aangenamere loopervaring voor iedereen. Lees hier meer over deze wijziging.

Afterparty

Als de laatste lopers de finish naderen start de Cascaderun afterparty, die doorgaat tot 21.00 uur op twee feestpleinen. Op Feestplein 1, op het kruispunt van de Hoofdstraat en Grote Kerkstraat, treden Waterproof Shampoo en DJ Jeroen op. Feestplein 2, bij de Beren, biedt entertainment van Showband Q5 en DJ Benn.

Informatie voor omwonenden

Woont u langs het parcours of aan het start- of finishgebied? Dan vindt u op deze pagina meer informatie over de verschillende wegafsluitingen. Foto: Tom Dragstra

Aankomende evenementen