Algemeen

Het ‘Jong Hoogeveen’ preventiemenu schooljaar 2024-2025

Het nieuwe ‘Jong Hoogeveen’ preventiemenu voor het schooljaar 2024-2025 is weer klaar. Binnenkort ontvangen de scholen een digitale versie van het nieuwe preventiemenu.
De gemeente Hoogeveen is in 2016 gestart met het preventiemenu basisonderwijs, omdat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden. In het preventiemenu staan gastlessen over onder andere financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en weerbaarheid.
Bewuste keuzes
Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2024-2025. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.
Meer informatie
Meer informatie over het ‘Jong Hoogeveen’ preventiemenu kunt u opvragen Suzanne Nijmeijer, coördinator preventiemenu, via e-mail s.nijmeijer@dewoldenhoogeveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen