Het huis van de Buurt geopend

Hoogeveen –  zaterdag 15 september heeft Buurtvereniging Westersluis in buurthuis Het Oor, het Huis van de Buurt geopend. De opening werd verricht door Henk Otten, die de buurtvereniging op het idee heeft gebracht en Henri Klok voorzitter van de buurtvereniging Westersluis.

Het is een huiskamer voor de bezoekers van het buurthuis waar men gezellig kan verblijven. Het Huis van de Buurt is tot stand gekomen door de vrijwilligers van de vereniging na aanleiding van gesprekken met buurtbewoners en organisaties over een nieuwe invulling voor de activiteiten. Er is een start gemaakt met cursussen wat de vereniging het komende seizoen gaat organiseren, hierdoor hopen ze meer centraal in beeld te komen voor de buurt en voor Hoogeveen. Het buurthuis wordt volop gebruikt voor activiteiten van de vereniging en heeft daarnaast een aantal vaste gebruikers waaronder Stichting Welzijn Doven Drenthe (SWDD), stichting Singles Hoogeveen, Alzheimer café en amusementskoor Hoogeveen. Verder werkt de vereniging actief samen met de bibliotheek, SWW, Sport Drenthe en buurtbeheer wat tevens huisvest in het buurthuis Het Oor. Het buurthuis biedt ook mogelijkheden voor expositie.
Het realiseren van het Huis van de Buurt is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse fondsen, Smederijen, Gemeente Hoogeveen, TVM, VSB, Leefbaarheidsfonds Hoogeveen en Oranjefonds.