Algemeen

Gemeenteraadsverkiezingen Hoogeveen: Bibliotheek helpt inwoners Hoogeveen op weg

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de Bibliotheek Hoogeveen besteedt aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

 

Op de website van de Bibliotheek kunnen bezoekers vanaf nu veel informatie vinden over de Hoogeveense gemeenteraadsverkiezingen. Doel is om de bezoeker alle relevante informatie op één plek aan te bieden zodat hij/zij zich gemakkelijker kan voorbereiden op de verkiezingen.

Op de website wordt de bezoeker onder andere geïnformeerd over de programma’s van de Hoogeveense politieke partijen. Ook is het mogelijk om een Kieswijzer in te vullen en om te kijken wat de standpunten van de partijen zijn ten opzichte van de Bibliotheek. Politici delen hun favoriete boekentip en er komen podcasts te beluisteren waarin politici in gesprek gaan met Hoogeveense jongeren.

 

Een uitgebreide tentoonstelling over de verkiezingen en over andere politieke thema’s is te zien in de hal van de Bibliotheek.

 

Raquel García‑van der Walle, directeur van de Hoogeveense Bibliotheek: “Alle openbare bibliotheken in Nederland worden geacht om informatie ter beschikking stellen en ontmoeting en debat organiseren. De Gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zijn een bijzonder moment voor de Bibliotheek Hoogeveen om die functies samen te voegen in een aantrekkelijk aanbod ter bevordering van (participatie in) onze lokale democratie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen