Foto Manifestatie te zien in De Bibliotheek van Hoogeveen

Hoogeveen – In de bibliotheek van Hoogeveen werd op zaterdag 16 november in een ontspannen sfeer de goed bezochte tentoonstelling van de 52e Foto Manifestatie Drenthe-Vechtdal geopend door de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

Aan deze fotomanifestatie, waar werk te zien is van fotografen van de diverse clubs uit de regio is een wedstrijd gekoppeld.  Theo Bijker, Myrjam Boone en Karin Broekhuijsen waren de juryleden die uiteindelijk eensgezind waren over de winnende foto: “Volop in bedrijf” van Douwe Többen. Hij is lid van de Fotoclub Borger-Odoorn en heeft deze foto gemaakt. De foto is gemaakt op een avond van een werkende machine in een Duitse bruinkoolmijn. De tweede en derde prijs ging respectievelijk naar: Albert Hoiting ook lid van de Fotoclub Borger-Odoorn en Yke de Vos van de Fotogroep Meppel.

Naast deze jaarlijks terugkerende wedstrijd heeft fotogroep Hoogeveen een wedstrijd uitgeschreven voor leerlingen van de onderbouw van het Roelof van Echten College. Aan hen de opdracht om met hun smartphone beelden vast te leggen die aan het thema: “Wat zie ik in Hoogeveen?” voldoen.

Burgemeester van Hoogeveen, Karel Loohuis, was bijzonder lovend over de kwaliteit van de ingeleverde smartphonefoto’s. Nora Binzezo won de eerste prijs met een foto, gemaakt op een herkenbare Hoogeveense plek.

In de Bibliotheek was die zaterdag ook sponsor firma Folux uit Hoogeveen aanwezig met een kleine studio. De aanwezige fotografen konden daar met behulp van diverse apparatuur uitproberen hoe betere portretfoto’s gemaakt kunnen worden.

De expositie is nog te bezoeken tot en met 13 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

-FC-Borger-Odoorn-Douwe-Többen-Volop-in-bedrijf

 

Foto Nora