Algemeen

Eeuweling in Hoogeveen: Jan Krikken

Hoogeveen – Jan Krikken heeft vandaag de leeftijd van 100 jaar bereikt. Namens de gemeente Hoogeveen bracht Burgermeester Karel Loohuis hem en zijn familie de gelukswensen.

Jan Krikken geboren op 7 november 1919 te Hollandscheveld is altijd een lieve zorgzame man geweest. Hij trouwde op 11-7-1945 met Jantje Groote die in 2008 overleden is. Samen kregen ze 5 kinderen, 2 meisjes en 3 jongens. Jan is altijd een hard werkende man geweest. Hij zorgde goed voor zijn vrouw en kinderen.

Hij heeft diverse banen gehad. Z’n eerste baan was bij de duw als grondwerker. Gedurende de oorlog werkte hij in de bossen. Later ging hij bij het spoor werken om spoorbielzen te leggen. De volgende baan was in de betonfabriek. En daarna in de blikfabriek in Hoogeveen, maar omdat hij zijn vingers lief had is hij daarmee gestopt. Hij werd toen stucadoor en dat vond hij prachtig werk. Muren weer mooi maken met structuur of mooi glad net zoals hij veel plafonds  mooi glad maakte.

In 1958 emigreerde hij met z’n vrouw en 4 kinderen naar Australië. Eenmaal met de boot aangekomen moest het gezin eerst in barakken wonen totdat Jan een huis voor zijn gezin had gevonden. Hij ging hier verder met het stucadoorsvak. Het gezin is in Australië 4 keer verhuisd en ze hadden het goed. De kinderen naar school, vader aan het werk en moeders thuis. Na 4 jaar zijn ze terug naar Holland gegaan omdat moeder zo’n heimwee kreeg dat het niet verantwoord was om nog te blijven.

Terug in Holland werd de jongste zoon geboren en waren ze met 5 kinderen. Jan werkte door als stucadoor. Het leven was goed en ze verhuisden van de ene woning naar de andere. Steeds mooier en groter zodat de kinderen meer ruimte kregen. In totaal 5 keer totdat ze een aanleunwoning konden krijgen in de Westerheem. Daar woont Jan nog steeds en heeft het er erg naar zijn zin. Hij doet aan allerlei activiteiten mee zoals koersbal, bingo, crea enz.

Kortom een altijd hardwerkende lieve man die nu zijn 100ste verjaardag vieren mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen