Ed van Steenberge blijft bij vakgroep Geriatrie Treant

Hoogeveen: Internist Ouderengeneeskunde Ed van Steenberge heeft besloten om zijn tijdelijk contract bij de vakgroep Geriatrie van Treant Zorggroep om te zetten in een vast dienstverband. Van Steenberge kwam in 2017 als waarnemend arts de vakgroep versterken. Kwetsbare ouderen met een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen kunnen bij van Steenberge terecht voor onderzoek en behandeling.

In 1980 startte Van Steenberge met zijn studie Geneeskunde aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarna volgde hij de opleiding tot internist en nefroloog aan het Erasmus MC. Hierna volgde Van Steenberge de opleiding tot intensivist aan het Leids Universitair Medisch Centrum en werkte hij vijftien jaar als medisch specialist op de Intensive Care-afdeling. Zijn opleiding tot Internist Ouderengeneeskunde volgde hij in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Aandachtsgebieden van Van Steenberge zijn algemene ouderengeneeskunde, geheugenstoornissen, het behandelen van twee of meer – vaak chronische – ziekten bij dezelfde persoon en moeilijk behandelbare hoge en lage bloeddruk.

Compleet plaatje
In zijn verschillende functies behandelde Van Steenberge vaak oudere patiënten en raakte hierdoor geïnteresseerd in ouderengeneeskunde: ‘Oudere, kwetsbare patiënten zijn meer dan alleen hun ziekte. Als internist ouderengeneeskunde kijk ik niet alleen naar lichamelijke klachten. Het psychische, sociale en functionele gedeelte is net zo belangrijk. Het gaat juist om het complete plaatje.’ Van Steenberge is werkzaam op de dagkliniek, geheugen- en valpolikliniek en klinische afdeling Geriatrie van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Ouderenzorg in de regio
Treant heeft geriatrische spreekuren op de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en in Stadskanaal. Het spreekuur in Hoogeveen wordt binnenkort verder uitgebreid omdat de vakgroep Geriatrie op volle sterkte is.

Foto: Bianca Verhoef