Algemeen

Echtpaar Unitli-Van de Sleen 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Martin Unitli en Carolien Unitli-Van de Sleen zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Wethouder Gert Vos hun de gelukswensen. Ook was er post van het Koningspaar en van de Commissaris van de Koning van Drenthe.

Het begon allemaal in 1957 tijdens een bioscoopbezoekje in Meppel waar Martin met een stel vrienden en Carolien met haar vriendinnen af en toe naar toe gingen. Op een gegeven moment zagen ze elkaar en de eerste kleine vonk sprong toen over. De echte vonk sprong over toen Martin samen met zijn vrienden opnieuw Carolien weer tegenkwam bij de Zwarte Dennen in Staphorst (Carolien was met haar zussen vanuit Meppel hierheen gefietst). Op deze dag werd voor ’s avonds het eerste afspraakje gemaakt en vanaf die avond hadden ze verkering.

Op 16 oktober 1959 zijn Martin en Carolien getrouwd in Staphorst. De eerste drie jaren hebben zij op Kamp Beugelen te Staphorst gewoond. Hier zijn ook de eerste twee kinderen geboren. In december 1962 zijn ze verhuisd naar de Lodderstraat in Hoogeveen waar ze tot nu toe nog steeds met heel veel plezier wonen. Het was een erg koude winter in 1962 en met maar één kacheltje in de woonkamer konden ze het maar net warm genoeg krijgen. Ondanks dit koude begin, waren ze heel erg blij met de woning aan de Lodderstraat. In 1965 werd hun derde kind geboren. In de jaren die volgden, mochten Martin en Carolien drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen verwelkomen waar ze dan ook heel erg trots op zijn.

Martin heeft gewerkt bij Philips Zwolle en later bij Philips te Hoogeveen. Ook heeft Martin bij Alho de aluminiumfabriek in Hoogeveen gewerkt. Zijn laatste werkgever was DSM te Emmen (voorheen Enka, Akzo genaamd) waar hij 30 jaar werkzaam is geweest. Martin kon door een reorganisatie met 55 jaar in de VUT, wat hij heerlijk vond met betrekking tot zijn hobby’s. En dit zijn/waren er nogal wat: voetbal, badminton, vogels, wedstrijd vliegeren, vissen vangen en zelf vissen houden, fotografie, olieverfschilderen, tuinieren, koken etcetera. Martin is een tal van jaren jeugdtrainer geweest bij Smash, de badminton club in Hoogeveen. Tegenwoordig speelt hij nog steeds éénmaal in de week badminton en geniet daar nog steeds met volle teugen van. Carolien is ruim 30 jaar werkzaam geweest in Ziekenhuis Bethesda als interieurverzorgster (in de avonduren). Maar het belangrijkste was natuurlijk de zorg voor de kinderen en het reilen en zeilen thuis. Carolien mag graag kruiswoordraadsels/puzzels oplossen, fietsen, wandelen in de vrije natuur maar ook het bezoeken van mooie steden eventueel per trein.

Samen gingen Martin en Carolien ook geregeld dansen, lekker de voetjes van de vloer. Doet zich er een gelegenheid voor……dan worden er nog steeds leuke pasjes gemaakt….. Sinds hun huwelijk zijn er ook altijd huisdieren geweest. Geen huisdier hebben was en is voor hun ondenkbaar. Sinds enkele jaren worden dan ook hun twee ‘viervoetertjes’ Cinta en Yentl flink vertroeteld.

Ook samen er-lekker-op-uit met de fiets is een geliefde bezigheid. Er zijn dan ook al vele kilometers afgelegd in het prachtige Drentsche landschap. Ook werden er vakanties geboekt naar Luxemburg, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Maar ook werd er dikwijls saampjes genoten van Nederlandse steden en de prachtige Nederlandse eilanden. Als de gelegenheid zich voordoet genieten Martin en Carolien ook nog regelmatig van de leuke en gezellige feestjes bij Molukse Stichting Salawaku.

Het 60-jarig huwelijk hopen ze samen met familie en vrienden in oktober te mogen vieren en dat zal vast en zeker weer heel gezellig worden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen