Algemeen

Echtpaar Bouw-Gutter vieren vandaag hun 65 jarig huwelijk

Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanochtend het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 65 jarig huwelijk.

Het is ruim zeventig jaar geleden dat Jan Bouw en Truus Gutter een rondje gingen fietsen in de omgeving van hun geboortedorp Andijk. Ergens in deze vaarpolder stapten zij in een bootje, een schuitje van een tuinder, en praten daar zittend op de zeilplank tot de schemering invalt. En zo is het gekomen, dat de “echte” huwelijksboot verder vaart via Putten, Enkhuizen, Nieuwlande om tenslotte aan te meren in Hoogeveen. Daar wonen zij nu in een riant appartement aan de Limburg van Stirumstraat.

Zij vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum met hun vier kinderen, negen kleinkinderen en een achterkleinkind en familie op een later moment.

In hun jeugd hebben beiden de Tweede Wereldoorlog meegemaakt met razzia’s, bombardementen, vluchten, gaarkeuken, hongerwinter etc. Maar het verenigingsleven ging door: jeugdclub, gymnastiek, woordkunst, zangvereniging e.d.

Na de meisjesschool werkte Truus in de zorg en Jan heeft na de mulo een kantoorbaan die wordt onderbroken door de dienstplicht en verplichte B.B. (bescherming bevolking i.v.m. nucleaire neerslag) en studeert in z’n vrije tijd voor onderwijzer, later gevolgd door akten studie. Als mavoleraar-schooldecaan is hij werkzaam geweest in Nieuwlande en als docent Frans in Hoogeveen tot hij voor vervroegd pensioen heeft gekozen. Dit alleen al om meer aandacht te kunnen geven aan hun steeds kleiner wordend sociale netwerk. Vele collega’s, vrienden en familieleden zijn het echtpaar ontvallen. Maar mooie herinneringen blijven. Zoals die van bezigheden voor kerk en school, vakanties in Frankrijk, Duitsland en Canada met die Niagara-watervallen en de CN-tower in Toronto. Maar ook denken zij met voldoening terug aan de vele doe-het-zelf objecten. Het “briljante” feestduo hecht veel waarde aan fijne troost- en vreugdevolle muziek van met name Bach en Handel. Hun lange leven heeft hoge toppen en diepe dalen gekend. Maar zij hebben ook al een cadeautje gekregen van het CBR. De komende vijf jaar kunnen ze er toch zo nu en dan op uit gaan. De fiets blijft staan.

Zelf zeggen zij: ”Wij hebben geluk. Wij zijn blij en dankbaar. Wij zijn gezegende mensen”.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen