EBS De Fontein behaalt vignet Gezonde School

Hoogeveen – EBS De Fontein in Hoogeveen heeft onlangs het vignet Gezonde School behaald met het themacertificaat voeding. Wethouder Erwin Slomp overhandigde donderdag 14 juni het vignet aan directeur Mart Peeneman. Wethouder Erwin Slomp is er trots op het feit dat er in de gemeente Hoogeveen al 26 Gezonde Scholen zijn. Dit is een unieke prestatie.

Wat is de Gezonde School?

Een Gezonde School is een school die planmatig en structureel aandacht besteedt aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Dit doet de school aan de hand van de vier Gezonde School-pijlers gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid.
Hoe wordt je een Gezonde School?
Scholen die een Gezonde School willen worden kiezen eerst één of meerdere thema’s uit waarvoor ze een vignet willen ontvangen. Een basisschool kan maximaal zeven themacertificaten behalen. Dit zijn Voeding, Bewegen en sport, Roken en alcohol, Welbevinden, Relaties en seksualiteit, Fysieke veiligheid en Milieu en natuur. Door middel van het invullen van een vragenlijst en het uploaden van documenten bewijst de school aan de eisen te voldoen. De vragenlijst wordt hierna beoordeeld. Bij een positieve beoordeling behaalt de school het vignet Gezonde School voor drie jaren. Meer informatie staat op www.gezondeschool.nl.