112/Misdaad

Victor Remouchamps eist schadevergoeding van € 100.000,-

Assen/Hoogeveen: Victor Remouchamps, de stiefvader van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen, claimde via zijn advocaat Sébas Diekstra vrijdagmorgen een schadevergoeding van € 100.000,- van zijn ex Heleen J..

De claim komt voort uit emotionele schade (chronische PTSS) die hij zou hebben opgelopen, en die is vastgesteld door een klinisch psycholoog van GGZ Friesland, bij het wassen en kleden van de ernstig verminkte Sharleyne in het mortuarium. Daarnaast heeft de lange periode van onzekerheid over het onderzoek en vervolging zijn sporen nagelaten, beweerde de advocaat. Extra verzwarend noemt hij het zwijgen van Heleen J..

Zijn cliënt haalde uiteindelijk via een speciale klachtenprocedure (Artikel 12) zijn gelijk bij het gerechtshof in Leeuwarden die het Openbaar Ministerie opdracht gaf om Heleen J. te vervolgen omdat er voldoende aanwijzingen waren dat de moeder mogelijk betrokken is geweest bij de dood van Sharleyne.

Toen een van de rechters de stiefvader voorhield dat hij bij Jeugdzorg had gezegd dat Sharleyne niet meer hoefde te komen als Heleen J. bezig bleef zijn leven te ontwrichten, werd het de moeder teveel, zij verliet huilend de rechtszaal met de opmerking ‘dat zeg je toch niet over je eigen kind’.

In een persoonlijke reactie richt Victor Remouchamps zich tot Sharleyne. Hij verteld hoe en wat hij allemaal mist. De emoties lopen hoog op en hij noemt Heleen J. een monster van ongekende proporties. Daarop grijpt de rechtbank in met de mededeling dat dit niet mocht worden gezegd.

Remouchamps besluit met; De persoon die ik was, bestaat niet meer. Die is gebroken en niet meer te repareren’.

Maandag gaat de zaak verder met de eis van het O.M. en de pleidooi van de verdediging.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen