Algemeen

Dynamische afsluiting van de binnenstad vanaf februari in werking

De bollards in het centrum van Hoogeveen, aan de Grote Kerkstraat, de Raadhuisstraat, Nicolaas Beetsstraat, Van Echtenstraat en op de Bentinckslaan, zijn er al een tijdje klaar voor. Vanaf februari gaan ze daadwerkelijk de binnenstad afsluiten voor auto’s en vrachtauto’s.

Vanaf januari kunnen mensen die toch – regelmatig of soms – in het centrum moeten zijn met auto of vrachtauto, een ontheffing aanvragen. Uiteraard is en blijft het voor hulpdiensten altijd mogelijk het centrum in te rijden. Voor houders van de Gehandicaptenparkeerkaart en marktkooplieden voor de warenmarkt geldt dat ze op dezelfde tijden als nu automatisch toegang krijgen tot het stadscentrum.

Ontheffingen via Parkeerservice

Vanaf december informeert de gemeente bewoners en ondernemers in het voetgangersgebied over de werking van het systeem en de mogelijkheden voor ontheffing. Ook houders van een ontheffing, hulpdiensten en bedrijven die als leverancier of uitvoerder in het stadscentrum moeten zijn, ontvangen informatie over de nieuwe situatie. Mensen die een ontheffing nodig hebben om het stadscentrum in te kunnen met auto of vrachtauto, kunnen vanaf december bij Parkeerservice een ontheffing aanvragen. Dit kan volledig digitaal.

Rust en veiligheid in het stadscentrum

Zodra het systeem in werking is op 1 februari, moet de bevoorrading – voor zover dat nog niet gebeurt – plaatsvinden vanaf de parkeerpleinen en via de diverse stegen. Voetgangers en fietsers kunnen wel altijd het centrum in en uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen