Cursus ”Dieper de Natuur” in bij IVN-afdeling Hoogeveen

De cursus ‘Dieper de Natuur in’, het jaar rond of alleen een thema meemaken, dat kan vanaf 13 februari bij IVN-afdeling Hoogeveen. Deze avond zal in het teken staan van de bodem. Hoe zit dat met de bodem waar wij op leven. Gerrie Koopman, docent Geologie, Bodem en Landschap en toegepaste aardrijkskunde bij Hogeschool Van Hall Larenstein, komt ons dat vertellen. Tijdens de eerste les krijg je informatie over de bodem waarop wij wonen en bij de tweede les ga je kennismaken met die bodem. We kunnen best verklappen dat dit hele bijzondere lessen zijn omdat Gerrie geboren en getogen is in de buurt van Hoogeveen en zijn interesse naar de bodem al jong is begonnen.

We organiseren de cursus Dieper de Natuur in voor mensen die geïnteresseerd zijn, oud cursisten, jeugdbegeleiders die nieuwe kennis weer door willen geven. Eigenlijk voor iedereen die meer wil leren over de Natuur in de eigen leefomgeving.
10 maanden lang geven we per maand een cursus-avond en een excursieochtend met een bepaald thema over de Natuur in de eigen leefomgeving. De cursus is in zijn geheel te volgen of per thema. Dit laatste is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is. De thema’s die we aanbieden hebben allemaal te maken met onze eigen leefomgeving, dichtbij en dus ook vaker te bezoeken. Thema’s als schrale heide, langs de waterkant, oud bos, natte heide en water en plas komen voorbij. We prijzen ons gelukkig dat we heel veel mensen met Natuurkennis in ons midden hebben. Zo kunnen we bij ieder thema een andere Natuurgids verwelkomen.
Natuurlijk hopen we met deze cursus weer mensen aan onze IVN-afdeling te binden die misschien mee gaan doen met een werkgroep of bij activiteiten.

We starten 13 februari 2023. In de zomermaanden juli en augustus worden er geen thema’s behandeld. We hopen in januari 2024 gezamenlijk af te sluiten met een bijzonder thema.

https://www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/activiteiten/cursus-dieper-de-natuur-in-0

 

Heb je belangstelling maar wil je eerst meer weten mail dan naar [email protected]