Bijzondere kennismaking tussen groep 8-leerlingen en RvEC: drive-in groot succes

“Welkom bij Roelof’s Drive-in. Wat leuk dat jullie er zijn!”, klonk het afgelopen vrijdag door de speakers van keurig opgestelde auto’s op de parkeerterreinen van RvEC-locaties Bentinckspark en Voltastraat. In de auto’s zaten groep 8-leerlingen, hun ouders en soms ook andere autogenoten. Op beide schoollocaties vond een bijzondere uitvoering van de open dag plaats. “Het was superleuk!”, zegt een groep 8-er na afloop enthousiast. 

De drive-in begon op beide locaties om half vier ’s middags. In tijdsloten van drie kwartier maakten de aanwezigen op een bijzondere manier kennis met het RvEC. “Na een hartelijk ontvangst op het parkeerterrein hebben de ouders hun auto’s geparkeerd voor een groot scherm en hun autoradio afgestemd op de RvEC-zender. Na een gezamenlijke start gingen de leerlingen in kleine groepjes op avontuur door de school. De achterblijvers in de auto leerden onze school beter kennen via het scherm”, vertelt Pidi Reitsma, afdelingsleider 1MHV en 2HV op locatie Bentinckspark.

Good practice 

De aanpak van het RvEC was niet onopgemerkt gebleven in onderwijsland, want de VO-raad (vereniging van scholen in voortgezet onderwijs) tipte het voorlichtingsaanbod van het RvEC als good practice. “Dat is een mooi compliment. De drive-in was een creatieve manier om zo leuk en veilig mogelijk kennis te maken met het RvEC, de vakken en de medewerkers”, zegt Marjanne Deuzeman, afdelingsleider 1vmbo op locatie Voltastraat. Al sinds het begin van dit schooljaar zijn Marjanne, Pidi en andere collega’s druk met een mooie mix van online en fysieke voorlichting. Marjanne vertelt: “Het hoogtepunt is natuurlijk de open dag, dé kans om door de school te lopen en zelf te ervaren of je je daar thuis voelt. Daar kan geen filmpje of virtuele tour tegenop. Ik ben zo blij voor de leerlingen dat ze dit jaar de kans hadden om een kijkje te nemen in hun mogelijk toekomstige school. Het was een groot succes!”