Algemeen

10 keerls uut drenthe sjouwen dit jaar de nijmeegse vierdaagse! Niet zomaar… maar voor Matchis, stamceldonatie

Hoogeveen/Pesse – Een vriendengroep uit en rondom de gemeente Hoogeveen hebben altijd al  een goed doel willen steunen tijdens het lopen van de 4-daagse. Matchis is een doel waar de groep zich bijzonder graag voor inzet.

Binnen deze loopgroep is  een vader die in 2018 een stamceltransplantatie heeft ondergaan. Helaas bleek er geen geschikte match te zijn in de Wereld Databank voor stamcellen. Na een uitgebreide screening bleek één van de zoons geschikt als donor. De stamcellen zijn geoogst uit het beenmerg in de onderrug om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Dit is gelukt en nu zijn we bijna vijf jaar verder. Het is toch prachtig om als zoon je vader een tweede leven te geven!

De vriendengroep bundelen  krachten en hopen een mooi geldbedrag in te zamelen. Op deze manier willen ze meer aandacht vragen voor stamceldonaties en hiermee meer donoren werven!

Donaties om de grope te helpen met een mooi geldbedrag zijn welkom op DEZE pagina

OVER STAMCELDONATIE

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Jouw gezonde stamcellen kunnen voor een doodzieke patiënt een laatste kans op genezing betekenen. Deel je gezondheid en word stamceldonor.

Aanmelden als stamceldonor

Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de gezonde stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt is slechts 30%. Als er geen familiedonor is, gaat Matchis op zoek naar een niet-verwante donor.

Alle niet-verwante stamceldonoren die in Nederland wonen staan bij Matchis geregistreerd. Alle stamceldonoren wereldwijd staan in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). De donoren staan anoniem met landcode nummer (NL-nummer) in de internationale databank.

Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein. Daarom is het belangrijk dat er heel veel donoren geregistreerd staan. Jouw aanmelding is van levensbelang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen