Sport

Luke Millar geeft training aan G-voetballers van HZVV

Hoogeveen – De 20-jarige speler van HZVV 1, Luke Millar, verzorgt op woensdag 7 november van 18.30 uur tot 20.15 uur een voetbalactiviteit voor de afdeling G-voetbal van HZVV. Sinds kort is HZVV weer een afdeling G-voetbal rijker en Millar organiseert als opdracht voor de Hanzehogeschool in Groningen voor deze doelgroep een gevarieerde activiteit op het veld van HZVV.

Luke Millar kwam voor dit seizoen over van Jong Cambuur en heeft inmiddels al enkele duels in het eerste elftal van HZVV achter de rug. Hij studeert Sportkunde op de Hanzehogeschool in Groningen en voor zijn studie moet hij een opdracht uitvoeren voor minder validen. ‘Het G-voetbal is net weer begonnen bij HZVV en ik vind dat het G-voetbal ondergewaardeerd wordt. Het heeft een mooie uitstraling, maar ze krijgen te weinig, vind ik,’ zegt Luke Millar. Hij zal worden geholpen door zijn ploeggenoten Daan Wijma en Yoran Popovic. De huidige trainer van G-voetbal HZVV is Jan Schuurman en hij zal ook voor ondersteuning zorgen. Op het E-veld van HZVV zal er begonnen worden met een gezamenlijke warming up. ‘Daarna gaan we leuke spelletjes doen en we gaan dansen op muziek. Ter afsluiting houden we een voetbaltoernooi. De activiteit zal helemaal in het teken staan van plezier en hopelijk komen er veel ouders kijken. Het wordt een gezellige boel,’ verwacht Millar. De studieloopbaanbegeleider van Millar zal waarschijnlijk de activiteit ook bijwonen. ‘Zo niet, dan filmen we de activiteit zelf,’ zegt hij. Het wordt een nieuwe ervaring voor de HZVV-er, want het is voor hem de eerste keer dat hij met deze doelgroep werkt. ‘Ik heb al een training bekeken en het viel me op dat er veel gelachen werd. Ik ben benieuwd wat het losmaakt bij de G-voetballers,’ vraagt hij zich af.

In eerste instantie is deze activiteit van de eerstejaars student Sportkunde eenmalig. ‘Als het goed bevalt dan sluit ik niet uit dat ik het vaker zal doen. Ik weet nog niet goed wat ik wil worden en misschien wil ik wel verder met deze doelgroep.’ De training duurt van 18.30 uur tot 20.15 uur en publiek is van harte welkom.

Geef een reactie