Politiek

Extra raadsvergadering over rapport ijsbaan & zwembad

Hoogeveen: Op 1 november aanstaande houdt de gemeenteraad een extra raadsvergadering om het rapport van de Rekenkamercommissie over de plannen voor een kunstijsbaan en zwembad te bespreken. Op 8 november aanstaande zal tijdens de reguliere raadsvergadering de begroting worden behandeld. Dit heeft burgemeester Karel Loohuis vandaag bekend gemaakt.

21 gedachten over “Extra raadsvergadering over rapport ijsbaan & zwembad

 • Van mij mag die ijsbaan nu wel weg blijven, man man het duurt allemaal veel te lang! Maak er maar een mooi zwembad van. Denk dat daar meer gebruik van gemaakt gaat worden, als er tenminste maar een mooi bad komt met glijbanen en bubbelbaden ed.

  • Dat het zolang duurt komt door een stelletje mensen die begonnen te zeuren over een nieuw zwembad en doordat er volgens berekeningen geld bespaart kon worden als het samen gebouwd zou worden i.p.v. los van elkaar.
   De ijsbaan had al lang en breed klaar kunnen zijn zonder dat gezeur!

   • Mee eens!

 • Laat die ijsbaan nu achterwege, er is geen animo voor, ja voor een handje vol schaatsers. Gebruik het geld voor ouderenzorg, onderwijs o.i.d. Dit is typisch weer zo’n prestige verhaal, bestuurders slaan zichzelf op de borst, zitten hun periode uit. Uiteindelijk zullen er na een paar jaar andere bestuurders zitten die opgezadeld zijn met toren hoge schulden die de burger weer moet ophoesten…. Na een paar jaar moet er weer miljoenen ingepompt worden.
  Ik zou zeggen: Bestuurders luister eens naar de burger!!! Bezint eer ge begint!!!

 • Voor de ijsbaan is allang goedkeuring gegeven en daarbij een subsidie toegezegd vanuit de provincie.
  Hoe weet je trouwens dat het maar om een handje vol schaatsers zou gaan?
  Wat vindt de “burger” vogens jou dan?

 • Als je in je (sportieve) kennissenkring vraagt dan zeggen ze dat het belachelijk is dat hier een 400m baan komt, en zeggen dat de fanatieke schaatsers naar Thialf gaan, Als je goed en mooi voetbal wilt zien ga je toch ook naar Ajax, PSV of Feyenoord. Ben je toch niet zo gek dat je hier in Hoogeveen een stadion bouwt voor 60.000 bezoekers? Ga je failliet, zo moeilijk is het toch niet! En met subsidies in Hoogeveen redt je het ook niet, kijk maar naar de Tamboer, zou je zeggen dat daar een goede markt voor zou zijn. Moet jaarlijks 200.000 of meer bij bij de failliette boedel. Maar bedenk je wel dit is maar Hoogeveen. Ze gaan liever naar mooiere bioscopen, theaters, schaatsbanen, Assen, Emmen, Groningen.
  Het gemeente bestuur heeft te grote ogen, men kan zich niet vereenzelvigen met San Fransico (Licht), New York (aantal kalanten). Ze teren nog steeds op de “BESTE BINNENSTAD 2013 ” Ik kan zo nog wel even doorgaan, als je er behoefte aan hebt.

 • Klanten.
  Ik ga nu weer naar huis, uit de avond/nachtploeg, moet hard werken voor mijn centjes………

 • Gemeente Hoogeveen … ga een pracht van een dierentuin bouwen voor dat ijsbaangeld.
  Want die in Emmen staat over een tijdje helaas te koop! 😉 😉 😉

  • Waarom weer afwachten Gerard?
   Er was toch allang besloten dat de ijsbaan er zou komenen dan beginnen mensen te zeuren over een nieuw zwembad!

 • Afwachten MMoff7 omdat de rekenkamer de gehele gang van zaken rondom de realisatie van de ijsbaan beoordeeld. Dat het zwembad er is bijgekomen doet aan het tijdspad denk ik geen afbreuk. Dat de rekenkamer langer werk heeft dan men eerst verwachte lijkt me voor het college geen erg geruststellende gedachte. Als al hetgeen het college aan de raad heeft voorgelegd betreffende de realisatie volgens de regels was verlopen lijkt het me dat binnen zeer korte termijn vast te stellen.
  Ik ben erg benieuwd en heb graag extra geduld als een correcte onafhankelijke beoordeling dat verlangt. Heb geduld en laat u verrassen. 🙂

  • Ik denk dat het gezeur om een zwembad wel degelijk afbreuk doet aan het tijdspad Gerard!
   Er was een besluit voor een ijsbaan, er was een bedrag daarvoor toegezegd incl. het geld van de provincie dus waarom de ijsbaan er nog steeds niet is is voor mij een heel groot vraagteken.
   Echt puur Nederlands deze manier van werken!

 • Er is geen gezeur over een zwembad maar er zijn een hoop vragen over de wijze waarop de ijsbaan aan de raad en ons inwoners is gepresenteerd.

 • @Dekar, ik weet niet welke sportieve kennissen jij kent maar ik ken iemand die ’s winters geregeld schaatste in Assen. Regelmatig 2 tot 3 keer in de week. Nu gaat hij nog maar 1 keer per week, als hij al zin heeft, of naar Heerenveen of naar Groningen. Waarom maar 1 keer? Omdat hij 40 minuten heen en terug moet rijden, hij is dan pas rond 23.00 of later weer thuis en kan dan gelijk door naar bed. Eerder ging hij graag schaatsen in Assen, nu ziet hij er door de verre afstand tegenop om te gaan.

  Trouwens ik ben een paar keer met hem mee geweest en ben daar menig bekend oud wedstrijdschaatser tegengekomen, en de baan in Assen stond niet bekend omdat hij super goed was. Mensen kiezen vaak niet zoals jij zegt voor mooier en beter maar kiezen voor wat dichtbij en makkelijk is. Dat het dan iets minder van kwaliteit is nemen ze op de koop toe.

 • College heeft een jaar uitstel aan provincie gevraagd, om toch de 5 miljoen te krijgen.
  ijsbaan komt niet klaar eind 2019!!

 • Hoe kom je aan deze info? Ik lees nergens dat er over een uitstel van 1 jaar wordt gesproken. Ik neem aan dat de Gemeente Hoogeveen nu wel een realistisch beeld heeft van wat al dan niet haalbaar is.

  Ik voorzie ook problemen betreffende de begrotingsbesprekingen. Op 14 november a.s. staat de eerstvolgende Provinciale Staten vergadering gepland. De uitkomst van dat overleg is mede van belang voor de Hoogeveense begroting. Die zou zo heb ik begrepen voor 15 november behandeld moeten zijn.

  • Sowieso wordt er al 16 meer uitgegeven omdat er ineens een zwembad bij moest komen.
   Hierdoor is het trouwens ook onhaalbaar om de ijsbaan af te hebben in 2019 en is er dus een kans dat er 5 miljoen meer vanuit de gemeente gehaald moet worden omdat het dan niet vanuit de provincie meer komt.
   Bedantkt dus!

 • Na de bekendmaking van het rekenkameronderzoek zal er geen meerderheid meer zijn voor het voorstel.
  De oppositie zal niet medeverantwoordelijk willen zijn voor het financiele drijfzand
  Binnen de partijen die wel tot de coalitie behoren zijn er een aantal raadsleden (sws 2) die beseffen dat een dusdanige investering in een ijsbaan die maar 6 maanden van het jaar open is een garantie is voor ellende.

 • Van Rekenkamercommissie:
  “Zeer binnenkort zal de rekenkamercommissie het eindrapport van het onderzoek aan de raad doen toekomen.

  De planning is dat publicatie plaatsvindt op dinsdag 16 oktober, begin van de avond. Dan zal het rapport op de website verschijnen.”

Geef een reactie