Sc Elim verrast SCD ’83 in eerste helft

Elim – In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen nam sc Elim het op tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart. Beide teams waren gebrand op een overwinning omdat punten pakken in de beginfase van de competitie nu eenmaal belangrijk is.

Elim begon met de inmiddels vertrouwde basisopstelling, waarin een juiste mix van jeugdige en oudere spelers is te herkennen. Ook SCD ’83 zette hier een gelijkwaardig team tegenover. Uiteindelijk werd de wedstrijd al voor de rust beslist omdat Elim toen 3 goals wist te maken. Na de rust waren er wel kansen maar werd er teveel gepraat tegen de goedleidende scheidsrechter Sanders. Dit leverde daarom 3 onnodige praatkaarten op. Uiteindelijk wist M. Doldersum nog de 4-0 te scoren, zodat Elim voorlopig nog ongeslagen blijft. Volgende week speelt Elim weer een thuiswedstrijd maar dan tegen SVN uit Nijeveen.

1ste helft
Het was Elim wat via een assist van Koekoek de eerste kans kreeg maar Prijs schoot deze bal te slap in. Na 5 minuten kreeg Ballast een kans aan de andere zijde maar zijn poging ging net naast. Weer was het Prijs die een kans kreeg maar zijn bal ging nipt over. Na een kwartier spelen was het D. Doldersum die met zijn hoofd wist te scoren (1-0). Hieraan vooraf ging een vrije trap, die door Benjamins panklaar op het hoofd van de vrijstaande Doldersum in het centrum werd gelegd. Ook Redder kreeg een kopkans maar zijn bal verdween over de achterlijn. Prijs had vandaag kennelijk zijn dag niet want ook zijn volgende kans werd te slap ingeschoten en gestopt door keeper Koes.
De 1ste corner van SCD na bijna een half uur spelen werd door aanvoerder Wencker via het hoofd nipt over de goal gekopt. Na snel combinatiespel werd M. Doldersum door Prijs in stelling gebracht en met een harde volley schoot hij de 2-0 binnen. Het was de zelfzuchtige Wencker die nogmaals een kans kreeg maar zijn schot ging hard over terwijl hij hem misschien breed had moeten leggen op een medespeler, die er beter voor stond. Zelf de lat bracht even later nog redding voor keeper Padding en de terug spattende bal werd ver de ruimte ingeschoten. Vlak voor rust schoot centrale verdediger Boertien de bal ver over de verdedigingslinie van Dedemsvaart heen en de rappe Prijs was er als de kippen bij om eindelijk zijn doelpunt te scoren (3-0).

2de helft
Na de rust werd de toeschouwers door de selectie een warme snack aangeboden. Elim probeerde vervolgens de score te verhogen in deze helft door druk te zetten op de helft van de tegenstander. Hierdoor werd het spel wat ruwer aan de zijde van SCD en werd Prijs vervelend van achteren aangetikt. Hierin zag scheids-rechter Sanders geen overtreding. Elim probeerde het daarna met countervoetbal maar ook dat mislukte na een overtreding van M. Doldersum. Na een uur spelen was SCD toch dichtbij hun openingstreffer want keeper Padding was al lang gepasseerd maar M. Koops stond op de juiste plek om de bal van de lijn weg te werken. Vervolgens liep Prijs tegen een domme praatkaart op na een overtreding door een Elim speler. Klomp viel vervolgens in voor J. Doldersum. En ook trainer Tempelman wisselde Redder in voor de 3de Hulleman, die binnen de lijnen kwam.
In de 68 minuut had Prijs weer een kans maar stuitte wederom op keeper Koes, die zijn ploeg deze middag goed staande hield. Vervolgens werd M. Koops gewisseld voor Metselaar. En ook verdediger Boertien werd nog op de bon geslingerd na een opmerking richting de scheidsrechter. Benjamins kreeg een kans om te scoren maar zijn fraaie bal, die over de keeper werd gelobd, ging over de deklat. De volgende wissel was Koekoek, die voor jeugdtalent Mol werd vervangen. Ook D. Doldersum moest het deze middag met een gele kaart bekopen na een onnodige overtreding. In de 5 minuten voor tijd wist M. Doldersum de voorsprong nog met een doelpunt te verhogen. Hij werd via een steekpass tussendoor van Klomp aangespeeld en met dit buitenkansje wist hij wel raad, want alleen voor de keeper maakt hij de 4-0. Ook schoot hij vlak voor tijd nog een afstandsschot van 20 meter hard richting de goal maar deze ging rakelings over. Met dit laatste wapenfeit werd de wedstrijd afgefloten en zo kan Elim volgende week met een gerust hart de thuiswedstrijd tegen SVN’69 tegemoet zien.
Man of the match: W. Boertien.
Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops (73 P. Metselaar), R. Koekoek (80 B. Mol), Y. Benjamins, J. Doldersum (66 H. Klomp), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp , P. Metselaar en B. Mol.  Bron:SC Elim