Sport

Zenuwslopende finale voor jeugd van HSV

Zaterdag 13 april jl. was het tijd voor de jaarlijkse finales van de juniorencompetitie voor District 1 in verschillende categorieën luchtgeweer.

 

De Hoogeveensche Schietvereniging werd in Genemuiden vertegenwoordigd door Beau Reinders, Armin Spijkerman en Brendan van der Sleen om te strijden voor de titel beste juniorenschutter van Groningen, Friesland, Drenthe, Overijsel en Noordoost Polder.

 

De juniorencompetitie wordt verschoten over 5 wedstrijden waarbij alleen de besten zich konden plaatsen voor finale. Beau Reinders wist zich naar de finale te schieten in de categorie Junioren C- opgelegd. Deze finale was zenuwslopend met schutters die erg aan elkaar gewaagd waren. Beau hield het spannend tot het laatste schot maar wist met 3,6 punten verschil toch de overwinning naar zich toe te trekken voor zijn gouden medaille.

 

Waar luchtgeweer een precisiesport is, was “mijn hartslag is wel erg hoog” aldus Armin Spijkerman, een spannend begin van zijn finale. Dat deze spanning niet nodig was bleek aan het eind van de finale. Als snel lag hij op voorsprong van 10,6 punten waarbij hij uiteindelijk zeer overtuigend de finale won met een voorsprong van 9,8 punten.

 

Het vele trainen en hard werken waren voor Brendan van der Sleen ook niet onverdienstelijk en hij kon met een prachtige score van 625,4 ook de gouden medaille weer meenemen naar huis in de categorie SH2 liggend.

 

De jongens kijken terug op een prachtig toernooi waarbij ze alle drie met een gouden medaille huiswaarts konden en de Hoogeveensche Schietvereniging weer op de kaart hebben gezet. Alle drie gaan ze zich nu richten op de Nederlandse Kampioenschappen wat met bovenstaand resultaat veelbelovend is!

 

Aankomende evenementen