Zege glipt SCN in slotminuut uit handen

De topper tussen SCN en FC Assen bleef zaterdag onbeslist: 1-1. SCN kwam in de eerste helft op voorsprong via Danny Kuiper en leek deze voorsprong tot het einde vast te houden, maar in de 95e minuut kwam FC Assen via een discutabele treffer alsnog (verdiend) langszij.

Zaterdag stond de topper tussen de nummers drie en twee van de vierde klasse F op het programma: SCN – FC Assen. Op een zonnig sportpark Nieuwlande bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. SCN was na de 8-1 nederlaag eerder dit seizoen tegen de Assenaren beducht van de aanvallende kwaliteiten van de tegenstander, maar wist hier met een goede organisatie en veel strijd uitstekend weerstand tegen te bieden.

Kuiper schiet SCN op voorsprong

SCN werd zelf ook meerdere malen gevaarlijk en kwam in de 39e minuut op voorsprong. Een afgeslagen corner werd opgepikt door Bryan Marissen. Hij vond met een afgemeten voorzet de voet van Danny Kuiper die de 1-0 binnenschoot. Op slag van rust kreeg FC Assen haar grootste kans van de eerste helft via Jarno Hamming. De technische buitenspeler trok vanaf de linkerflank het strafschopgebied in, maar zijn doelpoging ging nipt langs de verkeerde kant van de paal. Zo wist SCN de voorsprong tot de rust vast te houden.

Slotminuut nekt SCN

In de tweede helft drong FC Assen aan op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook meerdere mogelijkheden voor. Echter, telkens wanneer er een klein gaatje in de SCN-defensie werd gevonden stond het vizier niet op scherp of bleek een sterk keepende Leon Reitsema een sta-in-de-weg. SCN leek stand te houden, maar kreeg in de absolute slotfase alsnog een tegentreffer om de oren terwijl het zelf de 2-0 had moeten maken. In de 95e minuut kwam SCN via de snelle Robin Veldhuis er nog één keer uit, maar in de een-op-een stuitte hij op de doelman. In de rebound werd het schot van Bryan Marissen geblokt waarna FC Assen kon omschakelen in overtal. De bezoekers wisten eenvoudig het veld over te steken waarna de bal naar de rechterkant ging. De bal werd voorgegeven en bij de tweede paal binnengekopt. Dit leek in buitenspelpositie te gebeuren, maar FC Assen dankte arbiter Stoetman die het vlagsignaal van zijn assistent volledig negeerde waarmee de 1-1 een feit was. Hoewel FC Assen gezien het spelbeeld zeker een punt verdiende, hield SCN door de gemiste kans en discutabele late tegentreffer toch een zure nasmaak over aan de onbesliste topper.

SV Mussel – SCN

Na de remise tegen FC Assen blijft het spannend in 4F. Door het gelijkspel tussen koploper Borger en SJS blijft het gat met de eerste plaats vijf punten voor zowel FC Assen als SCN. Volgende week gaat SCN op bezoek bij Mussel. De ploeg uit Nieuwlande heeft tegen de hekkensluiter wat goed te maken voor het onnodige puntverlies (1-1) eerder dit seizoen.

Verslag: Marco Bruinsma