Algemeen

gedeputeerde Jisse Otter bracht een werkbezoek aan de Bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen – Op vrijdag 5 april bracht gedeputeerde Jisse Otter een werkbezoek aan de Bibliotheek Hoogeveen. Samen met Sanne Gras (beleidsadviseur Cultuur), Mark Tuit (wethouder) en Jose Reinholt (beleidsadviseur) maakte hij kennis met de veelzijdige aspecten van de culturele instelling. Het bezoek bood een inkijkje in de diverse activiteiten en projecten die de Bibliotheek Hoogeveen te bieden heeft.

Tijdens het werkbezoek werden verschillende onderdelen van de Bibliotheek belicht:

Ontdekhoek: Gedeputeerde Jisse Otter proefde de sfeer in de Ontdekhoek, waar kinderen kunnen experimenteren en leren. Medewerkster Lisanne Pieters vertelde hoe de Ontdekhoek talent en creativiteit bij (jonge) kinderen stimuleert.

Digitale techniek en media: In HQ-6 gaf Wesley Withagen een presentatie over de plek waar jongeren vanaf de middelbare school aan de slag kunnen met digitale techniek en media. Een broedplaats voor creativiteit en technologische ontwikkeling.

Educatief spel over basisvaardigheden: Op de Wizefloor werd een educatief spel gespeeld. De Bibliotheek Hoogeveen ondersteunt haar bezoekers bij het vergroten van digitale vaardigheden. Karin Grond liet het bezoek spelenderwijs kennis maken met de verschillende manieren waarop dit gebeurt.

Verhalenwerf: Het gezelschap bezocht tenslotte de Verhalenwerf, waar op dit moment de expositie “Van lei tot Laptop” te zien is. Lianne IJmker vertelde over het concept Verhalenwerf en hoe dit goed aansluit bij de missie van de Bibliotheek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen